Lax med blomkålsmos och morotssallad
Kvällens fisk, som här är lax, serveras med ett smakrikt mos på blomkål och potatis. Tillsammans med en färggrann sallad och de nötiga solrosfröna är middagen komplett!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2020
Ingredienser
4 portioner
Mos
450 g potatis
ca 800 g blomkål
2 dl mjölk
salt
peppar
Sallad
2 morötter
1 rödlök
1 röd och grön kruksallad
1 lime
1 msk olivolja
1 dl solrosfrön
4 laxfiléer (à 140 g)
1/2 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2609 KJ / 622 kCal
Fett32 g
Salt1.9 g
Kolhydrater35 g
Protein40 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ska man verkligen ha 2dl mjölk i moset? Hade i knappt 1dl och blev nästan som sås.
Anna
2021-05-04Sesamfrön, sedan står det solrosfrön??
Aina
2020-02-01Hej Aina! Hoppsan, så tokigt det kan bli ibland. Visst ska det stå solrosfrön i texten och det har vi nu ändrat. Tack för att du uppmärksammade oss på det! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-02-03Jag la laxen i ugnen i stället, med citronpeppar och riven parmesan passade perfekt med blomkålsmoset.
Eva-helene
2018-11-20