Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Senapsmarinerad blomkål

Ljuvliga blomkålsbuketter marinerade i fransk dijonsenap, syrlig äppelcidervinäger och smakrik olivolja. Blanda ner finskuren gräslök innan du serverar. Ett gott tillbehör till både fisk och kött.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela blomkålen i små buketter. Vispa ihop en marinad av senap, vinäger, olivolja, salt och peppar.
  2. Blanda ner blomkålsbuketterna i senapsmarinaden. Låt stå kallt och marinera någon timme.
  3. Skär ner gräslöken och blanda den med blomkålen före servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g blomkål
  • 2 msk fransk dijonsenap
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1/2 dl olivolja
  • salt och peppar
  • 1 knippa gräslök
Lägg till i inköpslistan