Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lax med ajvar och oliver

Lax med ajvar och oliver är en färggrik och matig middagsrätt, där du serverar härlig lax med smakrik ajvar relish, nykokt pasta (gärna gnocchi), tomater och gröna oliver. Ett nyttigt och gott recept som tillagas på under 30 minuter. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Under tiden pastan kokar, skär tomaterna i bitar.
  4. Stek laxen i matfettet ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  5. Rör ner ajvar relish i den varma pastan och vänd sedan ner tomater och oliver. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera laxen med pastan.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsbitar lax (à 125 g)
  • 4 port pasta, gärna gnocchi
  • 3 tomater
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 1 dl ajvar relish
  • 1 dl gröna oliver
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2229 kJ / 534 kCal