Rödbetsfalafel med mandelajvar

I de här färdiga falaflarna har de traditionella kikärtorna fått sällskap med färgstarka rödbetor. Toppa rödbetsfalafeln med paprikaröran ajvar relish uppiffad med rostad mandel och persilja. Servera på salladsblad eller i pitabröd och den vegetariska snabbmaten är klar.

Ingredienser
4 portioner
2 förp rödbetsfalafel (à 300 g)
2 dl ajvar relish (gärna stark)
1 dl rostad flagad mandel
1/2 dl hackad fryst persilja
1 msk fäskpressad citronjuice
salt och peppar
Till servering
stora blad romansallad
ris eller pitabröd (gärna fullkorn)
För alla
Kontrolera noga innehållet i falafeln.
Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris eller glutenfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2982 KJ / 713 kCal
Fett27 g
Salt3.1 g
Kolhydrater89 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer