Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Rödbetsfalafel med mandelajvar

I de här färdiga falaflarna har de traditionella kikärtorna fått sällskap med färgstarka rödbetor. Toppa rödbetsfalafeln med paprikaröran ajvar relish uppiffad med rostad mandel och persilja. Servera på salladsblad eller i pitabröd och den vegetariska snabbmaten är klar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga falafeln enligt förpackningens anvisningar.
  2. Blanda ajvar relish, mandel, persilja och citronsaft. Smaka av med peppar och salt.  
  3. Till servering: Lägg upp de varma falafeln på salladsblad och skeda på mandelajvar.
  4. Servera falafeln med ris eller pitabröd.

För alla

Kontrolera noga innehållet i falafeln.
Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris eller glutenfritt bröd att servera till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 förp rödbetsfalafel (à 300 g)
  • 2 dl ajvar relish (gärna stark)
  • 1 dl rostad flagad mandel
  • 1/2 dl hackad fryst persilja
  • 1 msk fäskpressad citronjuice
  • salt och peppar
Till servering
  • stora blad romansallad
  • ris eller pitabröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2982 kJ / 713 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept