Rödbetsfalafel med mandelajvar

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
0Klimatsmart
Rödbetsfalafel med mandelajvar

I de här färdiga falaflarna har de traditionella kikärtorna fått sällskap med färgstarka rödbetor. Toppa rödbetsfalafeln med paprikaröran ajvar relish uppiffad med rostad mandel och persilja. Servera på salladsblad eller i pitabröd och den vegetariska snabbmaten är klar.

Rödbetsfalafel med mandelajvar

Ingredienser

4 portioner
2   förp rödbetsfalafel (à 300 g)
2 dl  ajvar relish (gärna stark)
1 dl  rostad flagad mandel
1/2 dl  hackad fryst persilja
1 msk  fäskpressad citronjuice
salt och peppar

Till servering

stora blad romansallad
ris eller pitabröd (gärna fullkorn)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2982 KJ / 713 kCal
Fett27 g
Salt3.1 g
Kolhydrater89 g
Protein20 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Falafel med paprika- och sesamyoghurt och basilikaolja
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halstrad tonfisk med ajvarpotatis
Betyg 1.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizza med rostad paprika, champinjoner, tomat och ajvar
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax med ajvar och oliver
Betyg 3.1 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vitkål och paprikasallad
Betyg 2.9 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad lammstek med couscous, mandel och sockerärter
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga