Rödbetsfalafel med mandelajvar

4
0 Klimatsmart
Rödbetsfalafel med mandelajvar

I de här färdiga falaflarna har de traditionella kikärtorna fått sällskap med färgstarka rödbetor. Toppa rödbetsfalafeln med paprikaröran ajvar relish uppiffad med rostad mandel och persilja. Servera på salladsblad eller i pitabröd och den vegetariska snabbmaten är klar.

Skriv ut
Rödbetsfalafel med mandelajvar

Ingredienser

4 portioner
2
förp rödbetsfalafel (à 300 g)
2 dl
ajvar relish (gärna stark)
1 dl
rostad flagad mandel
1/2 dl
hackad fryst persilja
1 msk
fäskpressad citronjuice
-
salt och peppar

Till servering

stora blad romansallad
ris eller pitabröd (gärna fullkorn)

För alla

Kontrolera noga innehållet i falafeln.
Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris eller glutenfritt bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2982 KJ / 713 kCal
Fett 27 g
Salt 3.1 g
Kolhydrater 89 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept