Rödbetsfalafel med mandelajvar

5
0
Rödbetsfalafel med mandelajvar

I de här färdiga falaflarna har de traditionella kikärtorna fått sällskap med färgstarka rödbetor. Toppa rödbetsfalafeln med paprikaröran ajvar relish uppiffad med rostad mandel och persilja. Servera på salladsblad eller i pitabröd och den vegetariska snabbmaten är klar.

Rödbetsfalafel med mandelajvar

Ingredienser

4 portioner
2 förp rödbetsfalafel (à 300 g)
2 dl ajvar relish (gärna stark)
1 dl rostad flagad mandel
1/2 dl hackad fryst persilja
1 msk fäskpressad citronjuice
salt och peppar

Till servering

stora blad romansallad
ris eller pitabröd (gärna fullkorn)

För alla

Kontrolera noga innehållet i falafeln.
Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris eller glutenfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2982 KJ / 713 kCal
Fett 27 g
Salt 3.1 g
Kolhydrater 89 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden