Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Lax- och zucchinipanna med ajvar

(40)
45 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Recept på enkel och utsökt lax- och zucchinipanna med ajvar som du serverar med ris. Du använder bland annat lax, zucchini, lök och mild ajvar relish. Supergott och mättande!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2011
Till matkassen

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsbitar lax (à 125 g)
  • 4 port ris
  • 1 zucchini
  • 2 gula lökar
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 hönsbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1½ msk fond)
  • 2 dl mild ajvar relish
  • ca 2 1/2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Klappa fisken torr med hushållspapper. Ansa och tärna zucchini. Skala och skiva löken. 
  4. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna. Bryn laxbitarna 1-2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Ta upp dem på en tallrik.
  5. Fräs zucchinin och löken i resten av oljan ca 3 minuter. Smula över buljongtärningen, blanda i ajvar och vatten. Koka upp såsen under omrörning och lägg ner laxen. Sjud 3-5 minuter eller tills laxen är genomkokt.
  6. Servera med riset. 

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på buljongen/fonden och ajvar relish för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärde
Per portion

Energi
2430 kJ / 581 kCal
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer