Vitkål och paprikasallad
Krämig sallad med saftig, finstrimlad vitkål och krispig paprika som bas. Smakstark upplevelse med både rostad kummin, persilja och ajvar relish som kryddkompisar. Salladen förgyller middagsbordet i 3 dagar om den förvaras i kylskåp.
Ingredienser
8 portioner
700 g vitkål
2 paprikor
2 tsk kummin
1 dl hackad persilja
3 dl turkisk yoghurt
4 msk ajvar relish
salt och svartpeppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot havre-, soja- eller risbaserad yoghurtersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi343 KJ / 82 kCal
Fett4 g
Salt0.4 g
Kolhydrater7 g
Protein3 g
Kommentarer