Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vitkål och paprikasallad

Krämig sallad med saftig, finstrimlad vitkål och krispig paprika som bas. Smakstark upplevelse med både rostad kummin, persilja och ajvar relish som kryddkompisar. Salladen förgyller middagsbordet i 3 dagar om den förvaras i kylskåp.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla vitkålen riktigt tunt, gärna med en osthyvel eller med den tunnaste skärskivan på matberedaren.
  2. Dela, kärna ur och strimla paprikorna fint. Rosta kumminen i en torr stekpanna på medelvärme. Mortla kumminen fint. Hacka persiljan.
  3. Rör ihop yoghurten med kummin och ajvar relish. Smaksätt med salt och peppar. Vänd ner vitkål, paprika och persilja.
  4. Smakar som bäst i 2-3 dagar, förvaras i kylskåp.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot havre-, soja- eller risbaserad yoghurtersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 700 g vitkål
  • 2 paprikor
  • 2 tsk kummin
  • 1 dl hackad persilja
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 4 msk ajvar relish
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 343 kJ / 82 kCal