Lax i ugn med krämigt sesamtäcke
Varför krångla till det, när man kan komma undan med endast några få enkla ingredienser? Laxen, som får ett täcke av crème fraiche och kryddats med sesamfrön, salt och peppar tillagas i ugnen medan riset kokar på plattan. Broccolin bryner du snabbt med lite vitlök, och vips så har du en ny vardagsfavorit att avnjuta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2021
Ingredienser
4 portioner
ca 500 g laxfilé
salt
peppar
2 dl lätt crème fraiche
1 msk sesamfrö
4 port ris eller annat gryn
250 g broccoli
1/2 msk olja
1 vitlöksklyfta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2567 KJ / 614 kCal
Fett29 g
Salt1.2 g
Kolhydrater52 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer