Augustisoppa
Njutbar, mumsig Augustisoppa. Klassisk blomkål och broccoli kompletterar varandra i en sagolik grönsaksbuljong. Fräsch, modern soppa med crème fraiche, tärnad paprika och strimlad mumsig bacon.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2001
Ingredienser
4 portioner
1 stort blomkålshuvud
300 g broccoli
1 l grönsaksbuljong (tärning + vatten)
2 krm salt
1 krm vitpeppar
1 msk smör eller margarin till redning
1 msk vetemjöl till redning
1 dl crème fraiche
För alla
Kontrollera ingrediensförtecknignen på buljongen. Fri från ägg.
Gör glutenfri: Byt ut vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1326 KJ / 317 kCal
Fett24 g
Salt3.63 g
Kolhydrater11 g
Protein12 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Den blev lite tunn, men mycket god. Öka vetemjölet till 2 msk. Bacon rekommenderar jag inte. Den tog över smaken. Det blev baconsoppa
Sverker
2003-01-31