Sesamkex med ädelost | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sesamkex med ädelost

Dessa eleganta sesamkex med ädelost är en utmärkt start på din middag. Forma små ägg av din krämiga ostmassa och lägg dessa på de gyllene, spröda kexen och garnera med lite söta druvor före du serverar. Snabbt och lyxigt!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 24 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär mjukt tunnbröd i små "segel" (1 segel per kex). Pensla med olivolja och strö över sesamfrön. Grädda till spröda kex i ugnen, 3 -5 minuter i 175°C, tills dom är gyllenbruna.
  2. Mixa ädelost med crème fraiche till en slät massa. Låt stelna i kylen. Forma små ägg med varm sked och lägg på kexen. Garnera med päron, druva eller små oliver.

För alla

Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tunnbröd eller tortillabröd.

Ingredienser

Portioner: 24 st
  • 24 små tunnbröd
  • olivolja
  • sesamfrön
  • 150 g ädelost
  • 2 msk crème fraiche
  • päron, druva eller små oliver till garnering
Lägg till i inköpslistan