Lax i ugn med crème fraiche och haricots verts

10
0
Lax i ugn med crème fraiche och haricots verts

Lax i ugn (med créme fraiche) gör en lugn. I alla fall när du kombinerar den med en smågrinig citron, cool basilika, krispig haricot verts och raffiga champinjoner. Och glöm inte färskpricken, den är verkligen potatisen över i. Sen är det bara att säga: lax ’å mycket.

Skriv ut
Lax i ugn med crème fraiche och haricots verts

Ingredienser

4 portioner
skal av 1
citron
1 msk
färskpressad citronsaft
1
kruka basilika
2 dl
crème fraiche
-
salt
-
svartpeppar
200 g
frysta haricots verts (bönor)
4
port fryst lax (à 140 g)
1
kruka persilja
250 g
färska champinjoner
25 g
smör

Till servering

kokt färskpotatis

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat per port inkl. potatis.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2673 KJ / 639 kCal
Fett 40 g
Salt 2 g
Kolhydrater 34 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden