Lax i ugn med crème fraiche och haricots verts
Lax i ugn (med créme fraiche) gör en lugn. I alla fall när du kombinerar den med en smågrinig citron, cool basilika, krispig haricot verts och raffiga champinjoner. Och glöm inte färskpricken, den är verkligen potatisen över i. Sen är det bara att säga: lax ’å mycket.
Ingredienser
4 portioner
skal av 1 citron
1 msk färskpressad citronsaft
1 kruka basilika
2 dl crème fraiche
salt
svartpeppar
200 g frysta haricots verts (bönor)
4 port fryst lax (à 140 g)
1 kruka persilja
250 g färska champinjoner
25 g smör
Till servering
kokt färskpotatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per port inkl. potatis.
Energi2673 KJ / 639 kCal
Fett40 g
Salt2 g
Kolhydrater34 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer