Lax i ugn med crème fraiche och haricots verts

Betyg 3.8 av 5.
22 personer har röstat
0
Lax i ugn med crème fraiche och haricots verts

Lax i ugn (med créme fraiche) gör en lugn. I alla fall när du kombinerar den med en smågrinig citron, cool basilika, krispig haricot verts och raffiga champinjoner. Och glöm inte färskpricken, den är verkligen potatisen över i. Sen är det bara att säga: lax ’å mycket.

Lax i ugn med crème fraiche och haricots verts

Ingredienser

4 portioner
skal av 1 citron
1 msk färskpressad citronsaft
1 kruka basilika
2 dl crème fraiche
salt
svartpeppar
200 g frysta haricots verts (bönor)
4 port fryst lax (à 140 g)
1 kruka persilja
250 g färska champinjoner
25 g smör

Till servering

kokt färskpotatis

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per port inkl. potatis.
Energi2673 KJ / 639 kCal
Fett40 g
Salt2 g
Kolhydrater34 g
Protein34 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Frisée azur
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sojamarinerade primörer
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad torskrygg Nicoice
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sparris- och potatissallad med ärt- och myntadressing
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad kassler med sommarsallad på färskpotatis
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skivad rostbiff med italiensk färskpotatissallad
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga