Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Ljummen potatis- och primörsallad med tomatdressing

Låt färskpotatisen komma till sin fulla rätt tillsammans med andra primörer i denna ljumna sallad med tomatdressing. Späda morötter och nyskördade haricots verts dressas med en soltorkad tomat-vinägrett. Ett perfekt tillbehör till sommarens alla grillmiddagar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Borsta, skölj och koka potatisen.
  2. Ansa bönor och morötter. Dela morötterna i halvor på snedden.
  3. Lägg grönsakerna i kokande vatten med buljongtärningen och koka dem ca 3 minuter. Häll av kokspadet men spara 1 dl (för 4 port) till dressingen.
  4. Ansa löken och dela i klyftor. Stek dem mjuka i olivoljan i en stekpanna.
  5. Dressing: Blanda tomatcrèmen med vinäger och kokspadet.
  6. Finhacka gräslöken.
  7. Blanda potatis, grönsaker och dressing. Smaka av med salt och peppar. Toppa med gräslöken.  
  8. Till servering: Servera salladen med grillat kött och en kall sås.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen samt såsen som väljs att serveras till.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslagen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 600 g färskpotatis
  • 150 g haricots verts
  • 4 knippmorötter
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 4 färska lökar
  • 1 msk olivolja
Dressing
  • 2 msk soltorkad tomatcrème
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl kokspad (från grönsakerna)
  • salt och svartpeppar
  • 1 kruka gräslök
Till servering
  • grillat kött
  • mojo rojo (eller annan kall sås)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 874 kJ / 211 kCal