Frisée azur | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Frisée azur

Frisée azur är en lättlagad och fräsch sallad med kort tillagningstid. Receptet innehåller frisésallad, potatis, oliver och fetaost, som smaksätts med bland annat timjan och citronsaft. Servera Frisée azurn med charkuterier och baguetter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och plocka sallatsbladen från stammen. Koka bönorna i saltat vatten tills de är mjuka, häll av dem i ett durkslag och spola dem kalla. Skiva eller dela potatisen i grova bitar och skölj och skiva löken. Smula ner fetaosten.
  2. Blanda olivolja och citronsaft, smaksätt med salt och peppar. Klipp ner timjankvistarna.
  3. Vänd försiktigt ihop alla ingredienserna, inklusive bönorna och oliverna, med dressingen.
  4. Servera salladen med charkuterier och baguette.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 huvud frisésallad
  • 200 g haricots verts eller vaxbönor
  • 900 g kokt potatis (Asperges)
  • 2 salladslökar
  • 200 g fetaost
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka timjan
  • 16 svarta oliver
Lägg till i inköpslistan