Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Skivad rostbiff med italiensk färskpotatissallad

Utsökt och tilltalande recept på skivad rostbiff med italiensk färskpotatissallad. Du gör rätten av bland annat potatis, haricots verts, purjolök, senap, honung, kapris och rostbiff. Servera köttet med den härliga salladen och pumpabröd.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Tillsätt haricots verts när ca 3 minuter av koktiden återstår. Gör resten under tiden.
  2. Ansa och skär purjolöken i tunna strimlor. Blanda olja, senap, honung, vinäger, kapris och persilja i en stor skål. Rör ner purjolöken.
  3. Värm pumpabröden enligt anvisning på förpackningen.
  4. Häll av potatis och haricots verts. Låt dem ånga av. Skär ev potatisen i mindre bitar och blanda med bönor och dressingen i skålen. Tillsätt oliverna. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera den ljumma färskpotatissalladen med skivad rostbiff och varma pumpabröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet. I övrigt är rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt specialbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g färskpotatis
  • 250 g haricots verts
  • 1/2 purjolök
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • 3 msk kapris
  • 3 msk hackad persilja
  • 4 pumpabröd
  • 1 dl oliver
  • salt och peppar
  • 360 g skivad rostbiff
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 2313 kJ / 553 kCal