Lax- och torskspett med basilikaaioli

Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
0
Lax- och torskspett med basilikaaioli

Snygga spett med lax och torsk som först får marinera i citron och honung. Sej, kolja och lubb funkar bra som alternativ till torsken, men välj helst en lite tjockare bit så det går att få ut rejäla kuber. En klick aioli smaksatt med basilika är toppengott till.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014

Lax- och torskspett med basilikaaioli

Ingredienser

4 portioner
finrivet skal av 1 citron
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl rapsolja
3 droppar tabasco
1/2 msk honung
1/2 dl finhackad persilja
1/2 dl finhackad timjan
1 tsk salt
2 krm peppar
400 g laxfilé
400 g ryggfilé av torsk

Basilikaaioli

2 rumsvarma äggulor
1/2 msk dijonsenap
1/2 msk vitvinsvinäger
2 dl rapsolja
2 skalade vitlöksklyftor
1/2 dl finhackad färsk basilika
1 krm salt
1 krm peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3643 KJ / 871 kCal
Fett78 g
Salt2.4 g
Kolhydrater5 g
Protein39 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ren fiskelycka
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fänkålskryddade laxspett
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade lax- och mangospett
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskspett med chili och koriander
Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spett från Louisiana
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxspett
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga