Lax- och torskspett med basilikaaioli

15
0
Lax- och torskspett med basilikaaioli

Snygga spett med lax och torsk som först får marinera i citron och honung. Sej, kolja och lubb funkar bra som alternativ till torsken, men välj helst en lite tjockare bit så det går att få ut rejäla kuber. En klick aioli smaksatt med basilika är toppengott till.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014

Lax- och torskspett med basilikaaioli

Ingredienser

4 portioner
finrivet skal av 1 citron
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl rapsolja
3 droppar tabasco
1/2 msk honung
1/2 dl finhackad persilja
1/2 dl finhackad timjan
1 tsk salt
2 krm peppar
400 g laxfilé
400 g ryggfilé av torsk

Basilikaaioli

2 rumsvarma äggulor
1/2 msk dijonsenap
1/2 msk vitvinsvinäger
2 dl rapsolja
2 skalade vitlöksklyftor
1/2 dl finhackad färsk basilika
1 krm salt
1 krm peppar

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Blanda äggfri färdig majonnäs med pressad vitlök och finhackad basilika.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3643 KJ / 871 kCal
Fett 78 g
Salt 2.4 g
Kolhydrater 5 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden