Kall dillsås
Enklaste, men också godaste samt snabba dillsåsen rör du ihop av färsk dill, majonnäs och gräddfil. Smaksätt med lite citron och salt och peppar och såsen är klar att servera.
Ingredienser
4 portioner
1 kruka dill
skal och saft av 1/2 citron
3 dl gräddfil
1 dl majonnäs
salt
svartpeppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1117 KJ / 267 kCal
Fett26 g
Salt1 g
Kolhydrater6 g
Protein3 g
Kommentarer
Mycket gott
Elisabeth
2024-01-07Hej! Kan man använda creme fraiche istället för gräddfil?
Kristina
2023-07-30God men jag tyckte det smakade mycket majonäs jag trot jag halverar det till nästa gång
Julia-marketta
2023-04-19