Sparris med parmesan och hasselnötter
Sparris med parmesan och hasselnötter är himmelskt gott och ljuvligt vackert. Du lägger sparrispaketen på grillen. Färskpressad citronjuice ger också njutning åt sparrisen.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2008
Ingredienser
4 portioner
16 sparrisar
olivolja
färskpressad citronjuice
flingsalt
nymalen svartpeppar
grovhackade rostade hasselnötter
riven parmesan eller annan lagrad hårdost
smör
bakplåtspapper
folieark
För alla
Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost.
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost.
Gör så här
Tips
Livsmedelsverket avråder från tillagning eller förvaring av sura rätter i aluminiumfolie. Därför gör vi i detta recept paketet med bakplåtspapper, närmast maten och aluminium ytterst.
Gott till: Majskycklingfilé, quornfiléer och oxfilé.
Sparrispaketen kan också göras i ugn – 225°C, 10 minuter.
Gott till: Majskycklingfilé, quornfiléer och oxfilé.
Sparrispaketen kan också göras i ugn – 225°C, 10 minuter.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi490 KJ / 117 kCal
Fett9.4 g
Kolhydrater2.7 g
Protein5 g
Kommentarer
Jättegott och ganska enkelt att göra, kommer säkert laga flera gånger
Agnieszka
2021-05-23Jättegott och jättelätt att göra (vår 3åring hjälpte till att sprinkla på ost och nötter). Vi gjorde detta som förrätt till en fest och serverade med parmaskinka och hemmagjorda grissini. Förberedde alla paketen några timmar innan servering och använde ugn (istället för grill) på 250 grader.
Margareta
2010-02-22