Sparris med parmesan och hasselnötter

11
1
Sparris med parmesan och hasselnötter

Sparris med parmesan och hasselnötter är himmelskt gott och ljuvligt vackert. Du lägger sparrispaketen på grillen. Färskpressad citronjuice ger också njutning åt sparrisen.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2008

Sparris med parmesan och hasselnötter

Ingredienser

4 portioner
16
sparrisar
-
olivolja
-
färskpressad citronjuice
-
flingsalt
-
nymalen svartpeppar
-
grovhackade rostade hasselnötter
-
riven parmesanost
-
smör
-
folieark

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost.

Gör så här

Tips

Gott till: Majskycklingfilé, quornfiléer och oxfilé.

Sparrispaketen kan också göras i ugn – 225°C, 10 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Margareta

2010-02-22

Jättegott och jättelätt att göra (vår 3åring hjälpte till att sprinkla på ost och nötter). Vi gjorde detta som förrätt till en fest och serverade med parmaskinka och hemmagjorda grissini. Förberedde alla paketen några timmar innan servering och använde ugn (istället för grill) på 250 grader.

Näringsvärde per portion

Energi 490 KJ / 117 kCal
Fett 9.4 g
Kolhydrater 2.7 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept