Lättfrästa palsternacksstrimlor med sötsur smak | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lättfrästa palsternacksstrimlor med sötsur smak

Gör en vegetarisk middag idag av stekta squash- och aubergineskivor som serveras tillsammans med dessa lättfrästa palsternacksstrimlor med sötsur smak. Strimlorna får sin fräscha smak av att puttra med chili, honung, vinäger och salt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär palsternackorna i grova strimlor. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Fräs strimlorna på medelstark värme under omrörning tills de börjar mjukna.
  2. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Rör ner chili, honung, vinäger och salt i pannan. Låt puttra några min.
  3. Strö över gräslök och servera till stekta squash- och aubergineskivor samt med bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 palsternackor
  • 2 msk olja
  • 1 röd chili
  • 2 msk honung
  • 2 msk vinäger
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl gräslök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 760 kJ / 180 kCal
Fett: 8 g
Läs mer om näringsvärden