Lat lasagne med svamp och grönkål

Betyg 4.3 av 5.
122 personer har röstat
11
Lat lasagne med svamp och grönkål

Färskost och färska pastaplattor är en smart genväg till snabbare lasagne. Fräs svamp och goda gröna bladgrönsaker, blanda med krämig färskost, varva med lasagneplattor och skjuts in i ugnen!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013

Lat lasagne med svamp och grönkål

Ingredienser

4 portioner
300 g färsk svamp (t ex champinjoner)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
200 g gröna blad (t ex strimlad mangold, grön- eller svartkål eller hel bladspenat)
2 askar färskost (à 200 g)
4 dl mjölk
1 dl riven lagrad ost
1 tsk salt
2 krm peppar
1 paket färska lasagneplattor (à 200 g)
smör till formen

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
122 personer har röstat

Kommentarer

Som vegetarian kan jag hälsa att detta är den godaste vegetariska lasagnen jag någonsin ätit! Jag använde färsk svartkål (300g), färskost med smak av vitlök och örter, oddlys barista havredryck istället för mjölk och strödde en mozzarella på toppen. Gudomligt gott!

Victoria

2024-09-20

Mycket gott! Gjorde med kycklingfärs och grönkål samt svarta bönor, tänker även testa med svamp nästa gång. En paket färskost plus hälften grädde, hälften mjölk. Praktiskt att slippa fixa ostsås!

Linda

2023-12-28

Väldigt gott! Vi hade i grön- och svartkål samt en svampbuljong och muskotnöt för extra smak.

Rebecka

2022-07-26

Näringsvärde per portion

Energi2846 KJ / 680 kCal
Fett43 g
Salt3 g
Kolhydrater50 g
Protein22 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Tacokryddad kycklinglasagne
Betyg 4.3 av 5.
60 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Öppen lasagne med svamp, kål och beurre blanc
Betyg 4.9 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skink- och zucchinistubbar
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lasagne bianco med ärter och svamp
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lasagne med paprika och linser
Betyg 4.2 av 5.
82 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Zucchini- och auberginelasagne
Betyg 4.1 av 5.
147 personer har röstat
Under 45 min att tillaga