Lat lasagne med svamp och grönkål

87
7
Lat lasagne med svamp och grönkål

Färskost och färska pastaplattor är en smart genväg till snabbare lasagne. Fräs svamp och goda gröna bladgrönsaker, blanda med krämig färskost, varva med lasagneplattor och skjuts in i ugnen!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013

Lat lasagne med svamp och grönkål

Ingredienser

4 portioner
300 g
färsk svamp (t ex champinjoner)
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
2 msk
olja
200 g
gröna blad (t ex strimlad mangold, grön- eller svartkål eller hel bladspenat)
2
askar färskost (à 200 g)
4 dl
mjölk
1 dl
riven lagrad ost
1 tsk
salt
2 krm
peppar
1
paket färska lasagneplattor (à 200 g)
-
smör till formen

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost och mjölkdryk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfria ersättningsprodukter av färskost, mjölk, och hårdost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsämnet E1105 lysozym tex parmigiano reggiano. Välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Det är lätt variera det gröna i lasagnen. Svart- och grönkål ger fint tugg, men kålen behöver lite längre tid i stekpannan än spenaten och mangolden.

Vad tyckte du om receptet?

87

Kommentarer

Linda

2/21/2021

Enkel att tillaga och väldigt god.

Solveig

9/19/2020

Superenkel att göra! Önskar tips på kryddning för det tyckte jag behövdes.

Nina

9/9/2019

Hur många kalorier är det per portion i denna?

Redaktionen ICAse

9/10/2019

Hej Nina! Nu har vi näringsberäknat även detta recept. Du ser siffrorna här ovanför. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2846 KJ / 680 kCal
Fett 43 g
Salt 3 g
Kolhydrater 50 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept