Hoppa till sidans innehåll
UNDER 60 MIN | Medel

Lat lasagne med svamp och grönkål

Färskost och färska pastaplattor är en smart genväg till snabbare lasagne. Fräs svamp och goda gröna bladgrönsaker, blanda med krämig färskost, varva med lasagneplattor och skjuts in i ugnen!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär svampen i bitar eller skivor. Skala och finhacka lök och vitlök.
  3. Fräs svampen i hälften av oljan i en stekpanna tills den fått lite färg. Lägg i lök och vitlök och låt allt fräsa ihop ytterligare ett par minuter. Ställ åt sidan.
  4. Hetta upp resterande olja i en stor kastrull. Fräs det gröna tills det sjunker ihop något. Rör i färskost, mjölk och riven ost. Blanda väl. Vänd ner svampfräset. Krydda med salt och peppar.
  5. Smörj en ugnsform, ca 20x25 cm. Varva lasagneplattorna med stuvningen. Börja och avsluta med ett lager stuvning.
  6. Grädda mitt i ugnen 25–30 minuter.
  7. Servera gärna lasagnen med en sallad eller körsbärstomater.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost och mjölkdryk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfria ersättningsprodukter av färskost, mjölk, och hårdost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsämnet E1105 lysozym tex parmigiano reggiano. Välj äggfri pasta.

Tips

Det är lätt variera det gröna i lasagnen. Svart- och grönkål ger fint tugg, men kålen behöver lite längre tid i stekpannan än spenaten och mangolden.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g färsk svamp (t ex champinjoner)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 200 g gröna blad (t ex strimlad mangold, grön- eller svartkål eller hel bladspenat)
  • 2 askar färskost (à 200 g)
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 paket färska lasagneplattor (à 200 g)
  • smör till formen
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2846 kJ / 680 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer