Lat lasagne med svamp och grönkål

Betyg 4.3 av 5.
117 personer har röstat
10
Lat lasagne med svamp och grönkål

Färskost och färska pastaplattor är en smart genväg till snabbare lasagne. Fräs svamp och goda gröna bladgrönsaker, blanda med krämig färskost, varva med lasagneplattor och skjuts in i ugnen!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013

Lat lasagne med svamp och grönkål

Ingredienser

4 portioner
300 g  färsk svamp (t ex champinjoner)
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
2 msk  olja
200 g  gröna blad (t ex strimlad mangold, grön- eller svartkål eller hel bladspenat)
2   askar färskost (à 200 g)
4 dl  mjölk
1 dl  riven lagrad ost
1 tsk  salt
2 krm  peppar
1   paket färska lasagneplattor (à 200 g)
smör till formen

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost och mjölkdryk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfria ersättningsprodukter av färskost, mjölk, och hårdost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsämnet E1105 lysozym tex parmigiano reggiano. Välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Det är lätt variera det gröna i lasagnen. Svart- och grönkål ger fint tugg, men kålen behöver lite längre tid i stekpannan än spenaten och mangolden.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
117 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott! Gjorde med kycklingfärs och grönkål samt svarta bönor, tänker även testa med svamp nästa gång. En paket färskost plus hälften grädde, hälften mjölk. Praktiskt att slippa fixa ostsås!

Linda

2023-12-28

Väldigt gott! Vi hade i grön- och svartkål samt en svampbuljong och muskotnöt för extra smak.

Rebecka

2022-07-26

Enkelt och snabbt recept. Jag använde skogschampinjoner och grönkål. Kryddade lite extra med chilifrukt, provencalska örter och buljongtärning. Bytte ut hälften av mjölken till grädde och det blev krämigt och gott.

Katrina

2021-03-04

Näringsvärde per portion

Energi2846 KJ / 680 kCal
Fett43 g
Salt3 g
Kolhydrater50 g
Protein22 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Skink- och zucchinistubbar
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Aubergine- och zucchinilasagne
Betyg 4.1 av 5.
137 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tacokryddad kycklinglasagne
Betyg 4.3 av 5.
58 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Lasagne bianco med ärter och svamp
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Öppen lasagne med svamp, kål och beurre blanc
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri vegolasagne med Folke
Betyg 4.7 av 5.
98 personer har röstat
Under 45 min att tillaga