Lat lasagne med svamp och grönkål

108
9
Lat lasagne med svamp och grönkål

Färskost och färska pastaplattor är en smart genväg till snabbare lasagne. Fräs svamp och goda gröna bladgrönsaker, blanda med krämig färskost, varva med lasagneplattor och skjuts in i ugnen!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013

Lat lasagne med svamp och grönkål

Ingredienser

4 portioner
300 g färsk svamp (t ex champinjoner)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
200 g gröna blad (t ex strimlad mangold, grön- eller svartkål eller hel bladspenat)
2 askar färskost (à 200 g)
4 dl mjölk
1 dl riven lagrad ost
1 tsk salt
2 krm peppar
1 paket färska lasagneplattor (à 200 g)
smör till formen

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost och mjölkdryk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfria ersättningsprodukter av färskost, mjölk, och hårdost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsämnet E1105 lysozym tex parmigiano reggiano. Välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Det är lätt variera det gröna i lasagnen. Svart- och grönkål ger fint tugg, men kålen behöver lite längre tid i stekpannan än spenaten och mangolden.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

108

Kommentarer

Rebecka

2022-07-26

Väldigt gott! Vi hade i grön- och svartkål samt en svampbuljong och muskotnöt för extra smak.

Katrina

2021-03-04

Enkelt och snabbt recept. Jag använde skogschampinjoner och grönkål. Kryddade lite extra med chilifrukt, provencalska örter och buljongtärning. Bytte ut hälften av mjölken till grädde och det blev krämigt och gott.

Linda

2021-02-21

Enkel att tillaga och väldigt god.

Näringsvärde per portion

Energi 2846 KJ / 680 kCal
Fett 43 g
Salt 3 g
Kolhydrater 50 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden