Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lasagne bianco med ärter och svamp

Värdig utmanare till klassisk lasagne är denna variant utan tomat! Låt lite tärnad kassler eller rökt, strimlad skinka fräsa med svampen om du inte vill ha rätten helt vegetarisk.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka svampen grovt.
  3. Lägg svampen i en stor stekpanna och fräs tills all vätska kokat bort. Tillsätt hälften av lökhacket och hälften av smöret. Fräs 3–4 minuter, tills svampen fått lite färg. Ta upp och lägg åt sidan.
  4. Lägg resten av lökhacket, frysta ärter och resten av smöret i stekpannan. Fräs ca 2 minuter. Blanda med svampfräset. Krydda med salt och peppar.
  5. Sås: Smält smöret på svag värme i en kastrull. Vispa ner mjölet och därefter mjölken. Låt småkoka under omrörning tills såsen har tjocknat, ca 5 minuter. Krydda med salt, peppar och ev lite muskot.
  6. Skär mozzarellan i mindre bitar. Smörj en ugnssäker form, ca 20 x 25 cm (för 4 port).
  7. Varva ingredienserna i ordningen svampfräs, mozzarella, bechamelsås och lasagneplattpor, översta lagret ska vara bechamelsås. Strö över parmesanen.
  8. Grädda ca 30 minuter mitt i ugnen, tills lasagnen fått fin färg. Servera gärna med en fräsch grönsallad.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor och laga en vit sås med toppredning av Maizena majsstärkelse utrörd i kall mjölk.
Gör äggfri: använd pasta fri från ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 8 lasagneplattor
  • 1 stor gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 500 g blandad svamp t ex champinjoner, skogschampinjoner, shiitake
  • 1 msk smör till stekning
  • 3 dl frysta gröna ärter
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 paket mozzarella (à 125 g)
  • 1/2 dl riven parmesanost
Bechamelsås
  • 50 g smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • ev malen muskot
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?