Lasagne bianco med ärter och svamp

5
2
Lasagne bianco med ärter och svamp

Värdig utmanare till klassisk lasagne är denna variant utan tomat! Låt lite tärnad kassler eller rökt, strimlad skinka fräsa med svampen om du inte vill ha rätten helt vegetarisk.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Lasagne bianco med ärter och svamp

Ingredienser

4 portioner
ca 8 lasagneplattor
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
500 g blandad svamp t ex champinjoner, skogschampinjoner, shiitake
1 msk smör till stekning
3 dl frysta gröna ärtor
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 paket mozzarella (à 125 g)
1/2 dl riven parmesan

Bechamelsås

50 g smör
3 msk vetemjöl
6 dl mjölk
ev malen muskot
1/2 tsk salt
1 krm peppar

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor och laga en vit sås med toppredning av Maizena majsstärkelse utrörd i kall mjölk.
Gör äggfri: använd pasta fri från ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Susan

2021-05-27

Tog halva mängden svamp och la till skinka. Blev mycket gott 👌!

Lisette

2018-11-24

godaste jag gjort på länge:)