Lasagne med svamp och solrosfrön
Här kommer en ny variant på lasagne – en med svamp och solrosfrön! Solrosfröna adderar lite tuggmotstånd till rätten och svampen tillsammans med vitlök och pastasås står för smaken. Toppar gör du med krispiga salladsblad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2021
Ingredienser
Till servering
För alla
Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller välj olja. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Osten kan innehålla löpe.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ingen vidare konsistens och smak.
Hanna
2022-08-08God och krämig lasagne och med få ingredienser går det att göra en vegetarisk lasagne. Hela familjen uppskattade receptet.
Sebastian
2021-02-04