Lasagne med svamp och solrosfrön
Här kommer en ny variant på lasagne – en med svamp och solrosfrön! Solrosfröna adderar lite tuggmotstånd till rätten och svampen tillsammans med vitlök och pastasås står för smaken. Toppar gör du med krispiga salladsblad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2021
Ingredienser
4 portioner
250 g färska champinjoner
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1 rödlök
1/2 msk smör eller olja
1 vitlöksklyfta
1 förp solrosfrön (à 180 g)
1 förp pastasås med champinjoner (à 390 g)
1 dl vatten
salt
peppar
5 dl lätt crème fraiche
3 msk japansk soja
12 torra lasagneplattor
1/2 påse riven ost (à 150 g)
Till servering
1 kruka krispsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3701 KJ / 890 kCal
Fett54 g
Salt8 g
Kolhydrater63 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ingen vidare konsistens och smak.
Hanna
2022-08-08God och krämig lasagne och med få ingredienser går det att göra en vegetarisk lasagne. Hela familjen uppskattade receptet.
Sebastian
2021-02-04