Lasagne med svamp och solrosfrön

20
1
Lasagne med svamp och solrosfrön

Här kommer en ny variant på lasagne – en med svamp och solrosfrön! Solrosfröna adderar lite tuggmotstånd till rätten och svampen tillsammans med vitlök och pastasås står för smaken. Toppar gör du med krispiga salladsblad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2021

Lasagne med svamp och solrosfrön

Ingredienser

4 portioner
250 g
färska champinjoner
1/2
förp plommontomater (à 500 g)
1
rödlök
1/2 msk
smör eller olja
1
vitlöksklyfta
1
förp solrosfrön (à 180 g)
1
förp pastasås med champinjoner (à 390 g)
1 dl
vatten
-
salt
-
peppar
5 dl
lätt crème fraiche
3 msk
japansk soja
12
torra lasagneplattor
1/2
påse riven ost (à 150 g)

Till servering

1
kruka krispsallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller välj olja. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Tips

Krydda svampen med någon torkad ört som tex rosmarin eller timjan.

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentar

Sebastian

2021-02-04

God och krämig lasagne och med få ingredienser går det att göra en vegetarisk lasagne. Hela familjen uppskattade receptet.

Näringsvärde per portion

Energi 3701 KJ / 890 kCal
Fett 54 g
Salt 8 g
Kolhydrater 63 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept