Lasagne med spenat och mozzarella

39
11
Lasagne med spenat och mozzarella

Vegolasagne som bland annat görs av lasagneplattor gjorda av bönor. Den goda såsen skapar du av tomater, vitlök, morötter samt fond och spenat. Gratinera lasagnen i ugnen ca en halvtimme och måltiden är klar.

Lasagne med spenat och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
4 tomater
2 vitlöksklyftor
2 morötter
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
3 dl vatten
3 msk schalottenlöksfond
2 dl crème fraiche
salt
svartpeppar
200 g färsk bladspenat
120 g bönlasagneplattor
2 mozzarella (à 125 g)

Serveringsförslag

sallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och mozzarella.

Näringsvärdet är beräknat utan sallad.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentarer

Camilla

2021-12-27

Använde vanliga lasagneplattor istället för bönlasagneplattor. Tog 1 dl mindre vatten och 1dl mer creme fraiche, tyckte det blev bättre när såsen blev krämigare. Godaste lasagnen vi ätit (tycker till och med min väldigt köttätande sambo 😁)

Kata

2021-10-11

Saftig ovh god . Ej fet! Rekommenderar varmt

Anders

2021-01-24

Spetsade tomatsåsen med fisksås och worcestersås. Blev mustigt och gott! Tips!

Näringsvärde per portion

Energi 2110 KJ / 504 kCal
Fett 37 g
Salt 1 g
Kolhydrater 13 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden