Lasagne med spenat och mozzarella
Vegolasagne som bland annat görs av lasagneplattor gjorda av bönor. Den goda såsen skapar du av tomater, vitlök, morötter samt fond och spenat. Gratinera lasagnen i ugnen ca en halvtimme och måltiden är klar.
Ingredienser
4 portioner
4 tomater
2 vitlöksklyftor
2 morötter
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
3 dl vatten
3 msk schalottenlöksfond
2 dl crème fraiche
salt
svartpeppar
200 g färsk bladspenat
120 g bönlasagneplattor
2 mozzarella (à 125 g)
Serveringsförslag
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan sallad.
Energi2110 KJ / 504 kCal
Fett37 g
Salt1 g
Kolhydrater13 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Den här är såååååå god! Jag brukar ha lite linser i och lite mera kryddor. Den här går hem hos alla som testat även de som föredrar kött!
Yasmin
2024-05-08Lade till soltorkade tomater, oregano och chiliflakes. Så gott med den brynta charlottenlökfonden!
Sara
2023-12-1610 portioner i långpanna. Bytte till vanliga vetelasagneplattor. Lade till ett lager uppstekt timjan/rosmarinkryddad vegofärs. Lagren blev då Sås-pasta-färs-sås-pasta-sås-mozarella. Blev mycket gott. Byter nog tomaterna till burktomater nästa gång
Björn
2023-08-13