Vegolasagne som bland annat görs av lasagneplattor gjorda av bönor. Den goda såsen skapar du av tomater, vitlök, morötter samt fond och spenat. Gratinera lasagnen i ugnen ca en halvtimme och måltiden är klar.
Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och mozzarella.
Näringsvärdet är beräknat utan sallad.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
10 portioner i långpanna. Bytte till vanliga vetelasagneplattor. Lade till ett lager uppstekt timjan/rosmarinkryddad vegofärs. Lagren blev då Sås-pasta-färs-sås-pasta-sås-mozarella. Blev mycket gott. Byter nog tomaterna till burktomater nästa gång
Björn
2023-08-13Funkar att göra tomatsåsen med krossade tomater?
Jenny
2023-07-10Hej Jenny! Ja det går bra men eftersom vi inte har provlagat så kan vi inte säga hur mycket krossade tomater du behöver. Du får freestyla lite helt enkelt! 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-07-20Använde vanliga lasagneplattor istället för bönlasagneplattor. Tog 1 dl mindre vatten och 1dl mer creme fraiche, tyckte det blev bättre när såsen blev krämigare. Godaste lasagnen vi ätit (tycker till och med min väldigt köttätande sambo 😁)
Camilla
2021-12-27