Lasagne med spenat och mozzarella

27
9
Lasagne med spenat och mozzarella

Vegolasagne som bland annat görs av lasagneplattor gjorda av bönor. Den goda såsen skapar du av tomater, vitlök, morötter samt fond och spenat. Gratinera lasagnen i ugnen ca en halvtimme och måltiden är klar.

Skriv ut
Lasagne med spenat och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
4
tomater
2
vitlöksklyftor
2
morötter
2 msk
olivolja
2 msk
tomatpuré
3 dl
vatten
3 msk
schalottenlöksfond
2 dl
crème fraiche
-
salt
-
svartpeppar
200 g
färsk bladspenat
120 g
bönlasagneplattor
2
mozzarellaostar (à 125 g)

Serveringsförslag

sallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och mozzarella.

Näringsvärdet är beräknat utan sallad.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Anders

2021-01-24

Spetsade tomatsåsen med fisksås och worcestersås. Blev mustigt och gott! Tips!

Anders

2020-11-30

Smakerna är bra men lasagnen blir väldigt rinnig. Antar att annan pasta eller mycket mindre vatten skulle funka mycket bättre. Bönpastan verkar inte binda vätska lika bra som vanlig pasta.

Petra

2020-11-29

Såsen var god, men bönpastan var mindre god. Nästa gång blir det med vanlig lasagneplattor och lite chili.

Näringsvärde per portion

Energi 2110 KJ / 504 kCal
Fett 37 g
Salt 1 g
Kolhydrater 13 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept