Lasagne med linser och grillad paprika

Vegetarisk lasagne är både otroligt gott och klimatsmart. Här med gröna linser, grillad paprika och mozzarella. Under tiden att lasagnen tillagas i ugnen gör du enkelt den fräscha salladen på tunt skivad silverlök, babyspenat och krispig nötmix. Ät och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2021

Ingredienser
4 portioner
2 förp kokta gröna linser (à 380 g)
1 förp grillad paprika (à 530 g)
10 lasagneplattor
1 förp pastasås tomat & chili (à 390 g)
1 förp pastasås tomat & basilika (à 390 g)
5 dl lätt crème fraiche
salt
peppar
125 g mozzarella
Sallad
1 silverlök
65 g babyspenat
1/2 dl nötmix
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3124 KJ / 744 kCal
Fett34 g
Salt4.49 g
Kolhydrater75 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
9 stStekte upp gul lök, vitlök och riven morot ich blandade i, blev mycket gott
Petra
Jag gjorde min helt egna veganska variant, först gjorde jag min egna grillade paprika enligt erat recept på det. Sen kokade jag linser själv i stället för att köpa på tetra. Jag blandade ihop pastasåserna och körde i 2,5dl planti cooking fraîche, och körde lite i botten av formen. Har aldrig lagat lasagne där man inte har sås i botten först så föreslår en ändring i receptet där! Körde sedan lager enligt instruktionerna, avslutade med att köra i ytterligare 2,5dl planti fraîche i såsen där och hade på toppen. Saltade och pepprade innan jag hade på Violife "mozzarella style". Blev bra!
Gilbert
Enkel att göra och den grillade paprikan sätter verkligen god smak. Återkommande rätt hemma hos oss.
Sofia