Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor

Det här är en riktigt grym vegolasagne där den cypriotiska osten halloumi får ersätta klassisk bechamelsås. Halloumin tillför en skön sälta och härligt tugg. I övrigt är det bara att koka tomatsåsen med spenat, rosta pumpakärnor och börja varva!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
3 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 tsk flytande honung
2 grönsaksbuljongtärningar
2 msk hackad färsk timjan (eller 1 tsk torkad timjan, för 4 portioner)
4 dl vatten
200 g fryst bladspenat
salt
svartpeppar
2 halloumi (à 200 g)
1 förp färska lasagneplattor (à 200 g)
1 1/2 dl pumpakärnor (gärna rostade)
1 1/2 dl riven prästost
ev färsk timjan till garnering
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2806 KJ / 670 kCal
Fett44 g
Salt5 g
Kolhydrater26 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
296 stInte gott!
Christina
Hej! Har letat i butiker efter färska glutenfria lasagneplattor men verkar inte finnas. Kan man använda torkade istället och hur blir det i så fall med gräddningstiden i ugnen ?
Eva
Hej Eva! Det går bra att byta till torkade. Följ tidsanvisningen på förpackningen. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Hej! Går det bra att förbereda och laga och lägga ihop på morgonen för att sen grädda i ugnen på kvällen?
Lena
Hej Lena! Jag skulle nog hellre grädda lasagnen direkt, svalna av, sätta i kylen och värma den på kvällen. Det som kan hända om man inte gräddar lasagnen direkt är att pastaplattorna reser sig av vätskan när den ligger ogräddad. Lycka till. Hälsningar Leif
ICA-köket
Går det bra med grilloumi?
Kristina
Hej! Svar till Caroline: Jag har fryst in den flera gånger och det funkar bra. Den smakar gott men blir dock lite rinnig i konsistensen.
Karin
Underbart god! Jag har gjort den otaligt många gånger, brukar ha i en stor burk keso i och varva med tillsammans med halloumi, blir mer proteinrikt och matigare! :-)
Rebecca
Hej, har ngn testat att frysa lasagnen? Hur smakar den ev. vid upptining. ? Carro
Caroline
Mycket god! Även icke-vegetarianer äter glatt av den och uppskattar sen.
Pernilla
Jag har gjort denna lasagne många gånger och fått dela receptet. Jag har lagt till grillad paprika och soltorkade tomater också. 👌
Marie
En hädelse att kalla detta lasagne
David