Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor

Det här är en riktigt grym vegolasagne där den cypriotiska osten halloumi får ersätta klassisk bechamelsås. Halloumin tillför en skön sälta och härligt tugg. I övrigt är det bara att koka tomatsåsen med spenat, rosta pumpakärnor och börja varva!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
3 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 tsk flytande honung
2 grönsaksbuljongtärningar
2 msk hackad färsk timjan (eller 1 tsk torkad timjan, för 4 portioner)
4 dl vatten
200 g fryst bladspenat
salt
svartpeppar
2 halloumi (à 200 g)
1 förp färska lasagneplattor (à 200 g)
1 1/2 dl pumpakärnor (gärna rostade)
1 1/2 dl riven prästost
ev färsk timjan till garnering
Gör så här
00:03:00
00:05:00
00:05:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2806 KJ / 670 kCal
Fett44 g
Salt5 g
Kolhydrater26 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vardagsfavoriten🤗
Gunilla
2025-06-11Jag tyckte inte att det var något speciellt med denna lasagne. Smakade mest tomatsås.
Malin
2025-06-09Lättlagat och väldigt gott! En favorit hos oss vuxna.
Therese
2025-05-11