Grön sommarlasagne
En härlig, grön sommarlasagne från det italienska köket som du tillagar på under 45 minuter. Ruccola, spenat och vitlök ger lasagnen dess karaktär. Serveras förslagsvis med lufttorkad skinka, men lasagnen är lika god vegetarisk.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006
Ingredienser
4 portioner
2 färska lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
100 g rucolasallad
100 g färsk spenat
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
5 dl färdig ostsås
1 paket färska lasagneplattor (à 250 g)
1 dl riven ost
Till servering
ca 150 g lufttorkad skinka
blandad sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2270 KJ / 540 kCal
Fett29 g
Kommentarer
Håller med om att den är överraskande god! Har gjort den varje sommar sen receptet kom. Succé varje gång.
Ella
2022-07-27Överraskande god, bytte ut skinkan till svamp för att få en vegetarisk rätt och det blev mycket uppskattat
Ingegerd
2015-10-09