Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Grön sommarlasagne

En härlig, grön sommarlasagne från det italienska köket som du tillagar på under 45 minuter. Ruccola, spenat och vitlök ger lasagnen dess karaktär. Serveras förslagsvis med lufttorkad skinka, men lasagnen är lika god vegetarisk.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Fräs löken i smör någon minut. Rör i ruccola och spenat. Salta och peppra.
  4. Varva grönsaker, ostsås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Häll sås överst och strö över osten.
  5. Gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  6. Till servering: Servera med skinkan och en god blandad sallad.

För alla

Innehåller mjölk och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 färska lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 100 g ruccolasallad
  • 100 g färsk spenat
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 5 dl färdig ostsås
  • 1 paket färska lasagneplattor (à 250 g)
  • 1 dl riven ost
Till servering
  • ca 150 g lufttorkad skinka
  • blandad sallad

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2270 kJ / 540 kCal
Fett: 29 g
Läs mer om näringsvärden

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer