Bästa ostsåsen

Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
7
Bästa ostsåsen

Hemligheten bakom en riktigt god och stabil ostsås som inte blir grynig, klumpig eller flottig stavas citronsyra och bikarbonat. Dessa ingredienser får proteinerna och fetterna i osten att bli bästa kompisar. Ostsåsen passar perfekt till nachos eller ostfonduen.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Bästa ostsåsen

Ingredienser

6 dl
2 1/2 tsk citronsyra
2 1/2 tsk bikarbonat
1 1/4 dl vitt vin
2 krm salt
500 g riven ost (gärna lagrad herrgård)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Man måste följa receptet slaviskt, till minsta grammet. Tänk Walter White i Breaking Bad, gör som han säger och försök inte improvisera :-) Då blir det väldigt, väldigt bra.

Mattias

2023-05-27

Måste det vara vin, eller kan det ersättas med annat? Typ grädde, mjölk, vatten eller något annat?

Jonas

2022-03-09

Gick åt skogen för oss också, trots att vi följde receptet slaviskt. Det blev en ostklump i tunn sås.

Maria

2020-11-14

Näringsvärde per dl

Energi1326 KJ / 317 kCal
Fett23 g
Salt1.4 g
Kolhydrater1 g
Protein23 g

Testa liknande recept

Bye bye christmas-quesadilla
Betyg 3.4 av 5.
35 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Quesadilla
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Beef chili sandwich med nachos, salsa och dip
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Cheesy böntortillas
Betyg 3.8 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Arepa pelúa – Majsbröd med pulled beef och cheddar
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pulled beans i tortillabröd cheddarkräm
Betyg 4.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga