Bästa ostsåsen
Hemligheten bakom en riktigt god och stabil ostsås som inte blir grynig, klumpig eller flottig stavas citronsyra och bikarbonat. Dessa ingredienser får proteinerna och fetterna i osten att bli bästa kompisar. Ostsåsen passar perfekt till nachos eller ostfonduen.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016
Ingredienser
6 dl
2 1/2 tsk citronsyra
2 1/2 tsk bikarbonat
1 1/4 dl vitt vin
2 krm salt
500 g riven ost (gärna lagrad herrgård)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Energi1326 KJ / 317 kCal
Fett23 g
Salt1.4 g
Kolhydrater1 g
Protein23 g
Kommentarer
Man måste följa receptet slaviskt, till minsta grammet. Tänk Walter White i Breaking Bad, gör som han säger och försök inte improvisera :-) Då blir det väldigt, väldigt bra.
Mattias
2023-05-27Måste det vara vin, eller kan det ersättas med annat? Typ grädde, mjölk, vatten eller något annat?
Jonas
2022-03-09Gick åt skogen för oss också, trots att vi följde receptet slaviskt. Det blev en ostklump i tunn sås.
Maria
2020-11-14