Lasagne bianca med salsiccia

En lasagne bianca med salsiccia är en vit lasagne utan tomatsås. Istället är den fylld med smakrik salsiccia, cannellinibönor, salvia och krämig ricotta. Baka gärna i brödform för en hög och fin bit!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2025

Ingredienser
4 portioner
Salsicciasås
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 kruka salvia
1 förp cannellinibönor (á ca 400 g)
300 g färsk salsicciakorv
2 tsk olja
1/2 tsk chiliflakes
2 msk vetemjöl
2 1/2 dl vispgrädde
3 dl mjölk
3/4 tsk salt
1 krm peppar
Ricottakräm
1 citron (finrivet skal och ca 2 msk saft, för 4 port)
1 dl mjölk
2 dl riven parmesan
250 g ricottaost
400 g fryst bladspenat
9 torra lasagneplattor
2 bakplåtspapper
Gör så här
00:05:00
00:50:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4135 KJ / 988 kCal
Fett59 g
Salt4.3 g
Kolhydrater62 g
Protein48 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
9 stHar inte prövat än men det låter gått. Undrar om man kan frysa in den
Christel
Hej Christel! Det går utmärkt. Hälsningar Niclas
ICA-köket
God och krämig. Hittade inte salvia, kanske var det den som saknades för den där extra smakhöjaren?
Kristina
Super gott , smakrik mycket godare än vanligt Lasagne
Linda
Vi gjorde i en vanlig form som lasagne bara och minskade lasagneplattorna. Använde grönkål istället. Ska testa med keso istället för Ricotta nästa gång.
Helena
Jättegod, men väldigt mäktig, trots att vi bytte ut vispgrädde mot mellangrädde
Linda
Hej Linda! Ja, visst är den god! Och du kan ju prova att använda matlagningsgrädde nästa gång! Det blir säkert lika gott men lite lättare. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Mycket god, lite "lyxig" smak som verkligen duger att bjuda på.
Eva
Supergott! Det står ”under 45 min” i början av receptet, men sedan ska den vara 50 min i ugnen. Lite oklart hur det går ihop. Hos oss tog det ca 2 timmar från början till slut, för en snabb person kanske 1,5 h. Hur som helst – det var jättegott!
Magdalena
Hej Magdalena! Stämmer att det tar längre tid, nu är det ändrat i receptet. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Jättegott! Fräsch med citronzesten. Kommer prova att sätta till lite portobello nästa gång.
Lena
Gott
Ingela