UNDER 45 MIN | Avancerad

Pasta med salsiccia och kål

Laga en smakrik salsicciapasta med kål till middag ikväll! I detta ljuvliga recept serverar vi rigatoni tillsammans med ugnsbakad spetskål och stekt salsiccia. Även parmesan, persilja och citron sätter smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Plocka bladen från kålen och bryt i mindre bitar. Sprid ut på en bakpappersklädd plåt. Ställ in i ugnen ca 10 minuter tills de får färg, rör om efter halva tiden.
  3. Tryck ut salsiccian ur fjälstret och dela i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Stek salsiccian och löken i en stekpanna tills det får färg.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar ca 2 dl av pastavattnet. Lägg pastan i stekpannan med korvfräset och blanda med pastavattnet, parmesan och citronjuice. Värm till en krämig pasta.
  5. Vänd ner kålen och smaka av med salt och peppar. Toppa med persilja och gärna extra parmesan.

För alla

Kontrollera noga innhållet i korven.
Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex. parmigiano reggiano.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g spetskål
  • ca 300 g rå salsiccia
  • 1/2 schalottenlök
  • 400 g rigatonipasta
  • 3 dl riven parmesanost (+ ev extra till servering)
  • 2 - 3 msk färskpressad citronjuice
  • salt
  • svartpeppar
  • hackad persilja (till garnering)