Paprikafräs i pita med vitlöksyoghurt

Betyg 4.1 av 5.
18 personer har röstat
1
Paprikafräs i pita med vitlöksyoghurt

Spännande och otroligt goda pitawraps som du fyller med smaskig nötfärs och krispiga grönsaker. Smaksättare som spiskummin, sambal, vitlök och ajvar ger rätten spännande karaktär och du serverar den tillsammans med en klick svalkande matyoghurt. Vilken fest!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2013

Paprikafräs i pita med vitlöksyoghurt

Ingredienser

4 portioner
6   pitabröd
ca 420 g  nötfärs
1 msk  olja
1 - 2 tsk  sambal oelek
salt och peppar
3 dl  ajvar relish
1 dl  vatten
1   vitlöksklyfta
2 dl  matyoghurt
1/2   gurka
1   rödlök
1   röd paprika

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut pitabrödet mot lämpligt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
18 personer har röstat

Kommentar

Gott! Men såg inte hur mycket spiskummin det skulle vara i receptet?

Camilla

2021-01-02

Näringsvärde per portion

Energi2566 KJ / 614 kCal
Fett20.3 g
Kolhydrater66.4 g
Protein37.4 g

Testa liknande recept

Enkel kyckling i pitabröd med ajvar och gurkslaw
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lårfilé kebab med ajvar-ris, rödbetor och fetaost
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Falafel med paprika- och sesamyoghurt och basilikaolja
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kebabgifflar
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammfärsbullar i pitabröd
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kibbeh seniye – Bulgur- och färspaj
Betyg 3.4 av 5.
121 personer har röstat
Över 60 min att tillaga