Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Paprikafräs i pita med vitlöksyoghurt

Spännande och otroligt goda pitawraps som du fyller med smaskig nötfärs och krispiga grönsaker. Smaksättare som spiskummin, sambal, vitlök och ajvar ger rätten spännande karaktär och du serverar den tillsammans med en klick svalkande matyoghurt. Vilken fest!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på ugnen enligt anvisningen på pitabrödets förpackning.
  2. Stek färsen i oljan. Krydda med spiskummin och sambal oelek. Smaka av med salt och peppar. Rör ner ajvar relish och vatten och koka 3 minuter.
  3. Värm pitabröden.
  4. Pressa vitlöken och blanda den med yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär gurkan i stavar. Skala och skiva löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  6. Dela pitabröden i halvor och fyll dem med gurka, lök, paprika och färs. Toppa med yoghurten.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut pitabrödet mot lämpligt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 pitabröd
  • ca 420 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 1 - 2 tsk sambal oelek
  • salt och peppar
  • 3 dl ajvar relish
  • 1 dl vatten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl matyoghurt
  • 1/2 gurka
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2566 kJ / 614 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer