Kycklingklubborna rostas i ugnen tillsammans med potatis, rödlök, majs och körsbärstomater. Servera allt med den delikata vitlökscrèmen och en stor nypa friskt citron- och persiljehack.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2017
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smakade ypperligt. Bytte smetanan mot creme fraiche mest för att jag inte gillar smetana. Sen rädda jag bla blomkålen i kylen. Variationerna kan bli många med fullgott resultat. Ner gick det iaf utan minsta svårigheter. Mums.
Jim
2023-01-06Bara positivt betyg, väldigt gott!
Johannes
2022-01-03Supergott! Går jättebra att använda kycklingfilé istället och föredrar man krispig potatis är det bara att göra den vid sidan om (det går nästan smidigare och tar kortare tid). Kycklingen blir jättesaftig och god, mycket omtyckt rätt.
Anna nathalie
2021-11-03