Långpannekyckling med citron och persilja | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Långpannekyckling med citron och persilja

Kycklingklubborna rostas i ugnen tillsammans med potatis, rödlök, majs och körsbärstomater. Servera allt med den delikata vitlökscrèmen och en stor nypa friskt citron- och persiljehack.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en långpanna.
  2. Kyckling: Dela potatisen i halvor. Skala och skär lökarna i klyftor och majsen i skivor (skär gärna med brödkniv). Blanda allt med hälften av olivoljan i en bunke. Krydda med salt och peppar.
  3. Bryn kycklingen i resten av olivoljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och lägg dem sedan på den förvärmda långpannan tillsammans med potatis, lök och majs. Stek allt mitt i ugnen först 20 minuter.
  4. Dela tomaterna i halvor och lägg dem därefter på plåten. Ringla över vinägern och stek ytterligare ca 10 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 82°C vid lårbenet.
  5. Citron- och persiljehack: Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Riv skalet av citronen och hacka persiljan. Blanda allt.
  6. Vitlökskräm: Blanda smetana med pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera kycklingen med potatis, grönsaker och vitlökskräm. Strö över citron- och persiljehacket.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Kyckling
  • 900 g fast potatis
  • 2 rödlökar
  • 2 förkokta majskolvar
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 4 kycklingklubbor
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 dl balsamvinäger
Citron- och persiljehack
  • 1 citron
  • 1/2 kruka persilja
Vitlökskräm
  • 2 dl smetana
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3395 kJ / 809 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept