Vispad vaniljglass med misokolasås
Ett enkelt knep för att få fluffig, hemgjord mjukglass är att vispa färdig vaniljglass! Servera glassen med en kolasås smaksatt med miso och salt för något alldeles extra.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2024
Ingredienser
4 portioner
2 dl strösocker
50 g smör
2 dl vispgrädde
3 msk ljus misopasta
1–2 krm salt
1 liter vaniljglass
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3023 KJ / 722 kCal
Fett43 g
Salt2.3 g
Kolhydrater77 g
Protein6 g
Kommentarer
Ska såsen vara varm eller kall när man serverar?
Maria
2024-11-28Hej Maria! Ljummen eller rumsvarm blir toppen. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-11-29Tre matskedar miso (vit förpackning med blå text) gjorde såsen alldeles för salt, en hade räckt gott och väl. Att hälla varm kolasås över vispad (därmed halvt smält) glass ledde till att det blev en glassoppa. Går säkert att få till god, men receptet är inte tydligt kring detta enligt mig.
Olle
2024-11-26Super gott, stekte även. Mjukpepparkaka till. Dock gick båda visparna sönder till vispen 😂 se till att glassen tinat ordentligt
Mathilda
2024-11-18