Vispad vaniljglass med misokolasås

Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
5
Vispad vaniljglass med misokolasås

Ett enkelt knep för att få fluffig, hemgjord mjukglass är att vispa färdig vaniljglass! Servera glassen med en kolasås smaksatt med miso och salt för något alldeles extra. 

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2024

Vispad vaniljglass med misokolasås

Ingredienser

4 portioner
2 dl strösocker
50 g smör
2 dl vispgrädde
3 msk ljus misopasta
1–2 krm salt
1 liter vaniljglass

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Ska såsen vara varm eller kall när man serverar?

Maria

2024-11-28

Hej Maria! Ljummen eller rumsvarm blir toppen. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-11-29

Tre matskedar miso (vit förpackning med blå text) gjorde såsen alldeles för salt, en hade räckt gott och väl. Att hälla varm kolasås över vispad (därmed halvt smält) glass ledde till att det blev en glassoppa. Går säkert att få till god, men receptet är inte tydligt kring detta enligt mig.

Olle

2024-11-26

Super gott, stekte även. Mjukpepparkaka till. Dock gick båda visparna sönder till vispen 😂 se till att glassen tinat ordentligt

Mathilda

2024-11-18

Näringsvärde per portion

Energi3023 KJ / 722 kCal
Fett43 g
Salt2.3 g
Kolhydrater77 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Glassbomb med italiensk maräng
Betyg 4.5 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marängrosor
Betyg 2.7 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varma kaneläpplen med ingefärsglass
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marängswiss med jordgubbar och choklad
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Marängsviss Valentine
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Crêpes Suzette
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga