Koreanska pannkakor

Betyg 4.3 av 5.
29 personer har röstat
9
Koreanska pannkakor

Pajeon, koreanska pannkakor med salladslök, är enkla att göra och goda som tillbehör till maten tillsammans med den sötsyrliga dippsåsen som görs av bland annat soja, risvinäger och chili.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Koreanska pannkakor

Ingredienser

2 stora pannkakor

Dippsås

4 msk  japansk soja
2 msk  risvinäger
2 tsk  strösocker
1/2   tunt skivad schalottenlök
1   tunt skivad röd peppar (chili)
2 tsk  rostade sesamfrön

Pannkaka

2 dl  vetemjöl
1/2 dl  majsstärkelse
3 dl  vatten
1 msk  misopasta
2 krm  salt
3   ägg
10   salladslök
4 msk  neutral olja

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
29 personer har röstat

Kommentarer

Ätit 2 ggr och det gillades båda gångerna. Nu har tonåringen önskemål om det som fredagsmiddag. Då blir det så!

Ewa

2023-10-12

Mkt god pannkaka. Trevlig plockmat. Enkelt och snabbt. Dock tyckte jag att grundreceptet på dippsåsen var lite för neutral i min smak men inte värre än att jag piffade upp den efter eget tycke. Kommer absolut att göra pannkakan fler gånger men kommer då att välja en annan dippsås till.

Jeanette

2022-11-29

Rolig och god rätt även om den är ganska mäktig.

Vendela

2021-11-10

Testa liknande recept

Scallion pancakes – kinesiska pannkakor
Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Långkok på koreanska
Betyg 3.9 av 5.
96 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Karamelliserad brysselkål
Betyg 3.2 av 5.
41 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Polkabetor i sojavinägrett
Betyg 3.2 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Koreansk gurksallad
Betyg 3.4 av 5.
79 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kimchee
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga