UNDER 30 MIN | Medel

Koreanska pannkakor

Pajeon, koreanska pannkakor med salladslök, är enkla att göra och goda som tillbehör till maten tillsammans med den sötsyrliga dippsåsen som görs av bland annat soja, risvinäger och chili.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 stora pannkakor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dippsås: Rör ihop alla ingredienser till dippsåsen.
  2. Pannkaka: Vispa ihop vetemjöl, majsstärkelse, vatten, misopasta och salt till en jämn smet. Vispa ner äggen.
  3. Skär salladslöken i lika långa bitar som stekpannan, ca 28 cm. Dela sedan löken längsmed.
  4. Häll hälften av oljan i stekpannan. Lägg i hälften av salladslöken och häll på hälften av smeten. Stek på medelvärme tills pannkakan är gyllene. Vänd och stek på andra sidan tills den är frasig och gyllene. Stek resten av salladslöken och smeten på samma sätt.
  5. Skär i bitar och servera direkt med dippsåsen. Ät gärna med pinnar.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.

Receptet är framtaget av Jennie Walldén.

Ingredienser

Portioner: 2 stora pannkakor
Dippsås
  • 4 msk japansk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 2 tsk strösocker
  • 1/2 tunt skivad schalottenlök
  • 1 tunt skivad röd peppar (chili)
  • 2 tsk rostade sesamfrön
Pannkaka
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl majsstärkelse
  • 3 dl vatten
  • 1 msk misopasta
  • 2 krm salt
  • 3 ägg
  • 10 salladslök
  • 4 msk neutral olja