Stenbergs portergryta med bacon och purjolök

44
7
Stenbergs portergryta med bacon och purjolök

Hemligheten bakom alla köttgrytor är att låta de puttra länge på spisen. Här är ett långkok på högrev med några härliga äss i ärmen – porter och en skvätt svartvinbärssaft gör den här grytan särskilt mustig. Resultatet? En rustik rätt som värmer både kroppen och hjärtat!

Skriv ut
Stenbergs portergryta med bacon och purjolök

Ingredienser

6 portioner

Portergryta

ca 1200 g
benfri högrev i bit
2
gula lökar
2
vitlöksklyftor
4
morötter
1 msk
smör
50 cl
porter
1/2 dl
kinesisk soja
1/2 tsk
salt
4 dl
vatten
2
lagerblad
2 msk
konc. svartvinbärssaft
1 1/2 msk
majsstärkelse
2 dl
vispgrädde
-
salt och peppar

Topping

140 g
skivat bacon
1
liten purjolök
1
kruka persilja

Till servering

pressad potatis

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut porter mot glutenfri öl.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut grädde till mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

44

Kommentarer

Jenny

2020-10-31

Lite tunn i smaken. Fick rädda upp med en rejäl skjuts med kalvfond.

Peter

2018-05-25

Underbart gott!

Redaktionen

2017-10-16

Hej Ann! Sorry att det missats: Lägg ner köttet och morötterna i såsen och koka upp, smaka. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 3000 KJ / 717 kCal
Fett 37 g
Salt 3.8 g
Kolhydrater 37 g
Protein 51 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept