Stenbergs portergryta med bacon och purjolök
Hemligheten bakom alla köttgrytor är att låta de puttra länge på spisen. Här är ett långkok på högrev med några härliga äss i ärmen – porter och en skvätt svartvinbärssaft gör den här grytan särskilt mustig. Resultatet? En rustik rätt som värmer både kroppen och hjärtat!
Ingredienser
6 portioner
Portergryta
ca 1200 g benfri högrev i bit
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
4 morötter
1 msk smör
50 cl porter
1/2 dl kinesisk soja
1/2 tsk salt
4 dl vatten
2 lagerblad
2 msk konc. svartvinbärssaft
1 1/2 msk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
salt
peppar
Topping
140 g skivat bacon
1 liten purjolök
1 kruka persilja
Till servering
pressad potatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3000 KJ / 717 kCal
Fett37 g
Salt3.8 g
Kolhydrater37 g
Protein51 g
Kommentarer
Fyfan vad god den blev! Perfekt att bjuda på 😍
Sabina
2024-04-07Smakade inte porter överhuvudtaget men helt ok gryta.
Carina
2023-01-15Så mustig och god.
Stig
2021-10-24