Stenbergs portergryta med bacon och purjolök

Betyg 4.5 av 5.
58 personer har röstat
10
Stenbergs portergryta med bacon och purjolök

Hemligheten bakom alla köttgrytor är att låta de puttra länge på spisen. Här är ett långkok på högrev med några härliga äss i ärmen – porter och en skvätt svartvinbärssaft gör den här grytan särskilt mustig. Resultatet? En rustik rätt som värmer både kroppen och hjärtat!

Stenbergs portergryta med bacon och purjolök

Ingredienser

6 portioner

Portergryta

ca 1200 g  benfri högrev i bit
2   gula lökar
2   vitlöksklyftor
4   morötter
1 msk  smör
50 cl  porter
1/2 dl  kinesisk soja
1/2 tsk  salt
4 dl  vatten
2   lagerblad
2 msk  konc. svartvinbärssaft
1 1/2 msk  majsstärkelse
2 dl  vispgrädde
salt och peppar

Topping

140 g  skivat bacon
1   liten purjolök
1   kruka persilja

Till servering

pressad potatis

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut porter mot glutenfri öl.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut grädde till mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
58 personer har röstat

Kommentarer

Fyfan vad god den blev! Perfekt att bjuda på 😍

Sabina

2024-04-07

Smakade inte porter överhuvudtaget men helt ok gryta.

Carina

2023-01-15

Så mustig och god.

Stig

2021-10-24

Näringsvärde per portion

Energi3000 KJ / 717 kCal
Fett37 g
Salt3.8 g
Kolhydrater37 g
Protein51 g

Testa liknande recept

Porterstek
Betyg 3.8 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rustik portergryta med palsternacksmos
Betyg 4.1 av 5.
74 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustig gryta på högrev
Betyg 3.6 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Öländsk chili
Betyg 2.9 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äkta chili con carne
Betyg 2.8 av 5.
66 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Egenmald hamburgerfärs
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga