Petits pois – senegalesisk köttgryta med ärtor

Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
7
Petits pois – senegalesisk köttgryta med ärtor

Petit pois betyder liten ärta på franska och är namnet på en långkokt senegalesisk köttgryta med gröna ärtor som serveras med ett gott bröd. En av de vanligaste middagsrätterna i Senegal och mångas favorit!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024

Petits pois – senegalesisk köttgryta med ärtor

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar
6 vitlöksklyftor
800 g högrev i bit
5 msk olja
6 dl vatten
2 tsk röd- äppel- eller vitvinsvinäger
1 msk sweet chilisås
1 köttbuljongtärning
1 msk dijonsenap
1 tsk torkad timjan
1 tsk chilipulver
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
600 g tinade frysta gröna ärtor

Till servering

bröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Tog aningen mer vatten än receptet och körde 3,5h i ugn istället för att inte behöva ha så mycket koll. Blev supergott!

Sofie

2024-09-02

Halverade mängden vatten, i övrigt enligt receptet. Helt okej rätt, men känns som det saknades något.

Camilla

2024-03-03

Använde älgkalv och skar ner potatisklyftor (det ska vara potatis enligt originalreceptet) som fick koka med de sista 20 minuterna. Stärkelsen från potatisen reder buljongen. Det blev en helt ok rätt.

Carina

2024-02-26

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat exkl. bröd till servering.
Energi2456 KJ / 587 kCal
Fett1 g
Salt3.2 g
Kolhydrater22 g
Protein51 g

Testa liknande recept

Långbakad högrev med tomat- och vitlökssmör
Betyg 3.5 av 5.
108 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Egenmald hamburgerfärs
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Boeuf à la mode
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Långgrillad högrev
Betyg 3 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Högrev i elden
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Köttsoppa med klimp
Betyg 3.1 av 5.
61 personer har röstat
Över 60 min att tillaga