Potatisterrin
Potatisterrinen tar tid att göra, men resultatet är verkligen värt tiden. Starta att göra terrinen dagen innan du ska äta den då den behöver en dag i kylskåp innan den kan skäras i portionsbitar och göras klar för servering.
Ingredienser
4 portioner
Dag 1
2 msk färsk hackad timjan
4 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
75 g smör
1 kg fast potatis
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Dag 2
2 msk smör stekning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1680 KJ / 403 kCal
Fett22 g
Salt2 g
Kolhydrater44 g
Protein5 g
Kommentarer
Skär ej för smala/tunna bitar då kan de falla i bitar
Helena
2024-01-01@Monica, smöret är till stekningen.
Alexander
2023-12-30@ica
Monica
2023-12-28