Långbakad högrev med tomat- och vitlökssmör

Betyg 3.5 av 5.113 personer har röstat
Receptet har 32 kommentarer
Långbakad högrev med tomat- och vitlökssmör

Långbakad högrev i ugn med tomat- och vitlökssmör är som det låter en rätt som tar tid att tillaga. Det otroligt möra och smakrika köttet är värt all väntan och kryddsmöret är fantastiskt!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010

Köttet ligger uppskuret på en skärbräda. Bredvid står skålar med smör och peppar.

Ingredienser

10 portioner
2 bitar högrev (à ca 1 kg)
salt
svartpeppar
4 dl rött vin
1 köttbuljongtärning
8 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 burk inlagda soltorkade tomater (à 200 g)
1 dl hackad bladpersilja
250 g rumstempererat smör

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

32 st
  • köttet bör nog ligga i minst 6 timmar i ugnen. kör man det i 4 timmar så blir det inte bra. annars var det att gott rexept

    Nicolaus

  • Köpte högrev på Jämtlandsgårdens slakteri 4cm tjocka skivor väldigt fettsprängda. Blandade i 1 pkt krossade tomater också blev en väldigt god middag mört o saftigt. Var väldigt noga med vilket vin ni använder fråga på systemet

    Bo

  • Gick inte bra, för lång tid vilket gör köttet segt och konstigt smaklöst.

    Martin

  • Jag lyckades inte med denna rätt, 1,1kg högrev i 4tim väldigt segt… men kryddsmöret var gott, rödvinssåsen lite smaklös tyvärr

    Sandra

  • Otydligt med hur mycket kött man ska ha. Jag körde 1 kg i 3,5 timme. Blev för tillagat Typ pulled pork. Faller isär. Går inte att skiva.

    Tobias

  • Alla i familjen gillar den här. Använder alltid ett vin som är gott och som vi dricker till maten sen. Fungerar bra med Apotic red vin. Gör sås av rödvinsskyn och har haft klyftpotatis till. Använder alltid viltkött så kan bara bedöma utifrån det. Vilket vin man använder är viktigt bra inget matvin eller något som inte är gott att dricka.

    Janna

  • Jag tycker att det är förvillande att skriva "2 bitar högrev (á ca 1 kg)". Innebär det totalt cirka 1 kg kött eller cirka 2 kg kött? "2 kg högrev" hade varit tydligare. Eller är det viktigt att varje bit högrev har en viss storlek?

    Josef

  • Fick tips av en vän. Gudomligt gott som tonårspojkarna här hemma sa. Kan inte ätas ute på restaurang ens sa mannen. Alltså ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ av hela familjen . Krävs nog en fin köttbit och ett bra vin.

    Jessica

  • Lättlagat och fantastiskt gott att bjuda på. Ny favorit.

    Hans

  • Mycket gott. Ta ett bra vin (Il Conte) och extra oxfond och skölj ur pannan med vatten efter bryning av köttet. 5 t på 130 gr 1,4 kg kött.

    Annika

Näringsvärde per portion

Energi2260 KJ / 541 kCal
Fett39 g
Salt4.2 g
Kolhydrater5 g
Protein43 g

Testa liknande recept

  • Långgrillade oxspjäll
    Betyg 2.7 av 5.63 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pulled Beef
    Betyg 3.9 av 5.572 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Asiatisk buljong med högrev
    Betyg 4.2 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Egenmald hamburgerfärs
    Betyg 3.1 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad