Långbakad högrev med tomat- och vitlökssmör

Långbakad högrev i ugn med tomat- och vitlökssmör är som det låter en rätt som tar tid att tillaga. Det otroligt möra och smakrika köttet är värt all väntan och kryddsmöret är fantastiskt!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2260 KJ / 541 kCal
Fett39 g
Salt4.2 g
Kolhydrater5 g
Protein43 g
Kommentarer
32 stköttet bör nog ligga i minst 6 timmar i ugnen. kör man det i 4 timmar så blir det inte bra. annars var det att gott rexept
Nicolaus
Köpte högrev på Jämtlandsgårdens slakteri 4cm tjocka skivor väldigt fettsprängda. Blandade i 1 pkt krossade tomater också blev en väldigt god middag mört o saftigt. Var väldigt noga med vilket vin ni använder fråga på systemet
Bo
Gick inte bra, för lång tid vilket gör köttet segt och konstigt smaklöst.
Martin
Jag lyckades inte med denna rätt, 1,1kg högrev i 4tim väldigt segt… men kryddsmöret var gott, rödvinssåsen lite smaklös tyvärr
Sandra
Otydligt med hur mycket kött man ska ha. Jag körde 1 kg i 3,5 timme. Blev för tillagat Typ pulled pork. Faller isär. Går inte att skiva.
Tobias
Alla i familjen gillar den här. Använder alltid ett vin som är gott och som vi dricker till maten sen. Fungerar bra med Apotic red vin. Gör sås av rödvinsskyn och har haft klyftpotatis till. Använder alltid viltkött så kan bara bedöma utifrån det. Vilket vin man använder är viktigt bra inget matvin eller något som inte är gott att dricka.
Janna
Jag tycker att det är förvillande att skriva "2 bitar högrev (á ca 1 kg)". Innebär det totalt cirka 1 kg kött eller cirka 2 kg kött? "2 kg högrev" hade varit tydligare. Eller är det viktigt att varje bit högrev har en viss storlek?
Josef
Fick tips av en vän. Gudomligt gott som tonårspojkarna här hemma sa. Kan inte ätas ute på restaurang ens sa mannen. Alltså ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ av hela familjen . Krävs nog en fin köttbit och ett bra vin.
Jessica
Lättlagat och fantastiskt gott att bjuda på. Ny favorit.
Hans
Mycket gott. Ta ett bra vin (Il Conte) och extra oxfond och skölj ur pannan med vatten efter bryning av köttet. 5 t på 130 gr 1,4 kg kött.
Annika