Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Rotfruktssallad

Frisk, fräsch och vacker. Den här rotfruktssalladen med fina små strimlor på polka- eller rödbeta tillsammans med gulbeta, morot, fänkål och granatäpple är ett fräscht vegetariskt tillbehör som faller både öga och gom i smaken.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala polkabeta, gulbeta och morot. Riv dem på rivjärnets grova sida. Skär fänkålen i tunna skivor. Bryt granatäpplet i bitar och pilla ut kärnorna. Lägg allt i en skål.
  2. Dressing: Blanda ihop olja med citronjuice och salt. Häll dressingen över salladen. Blanda ordentligt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 polkabeta eller rödbeta
  • 1 gulbeta
  • 1 morot
  • 1 fänkål
  • 1/2 granatäpple
Dressing
  • 3 msk olivolja
  • färskpressad juice av 1 citron
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 545 kJ / 130 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer