Rotfruktssallad

13
1
Rotfruktssallad

Frisk, fräsch och vacker. Den här rotfruktssalladen med fina små strimlor på polka- eller rödbeta tillsammans med gulbeta, morot, fänkål och granatäpple är ett fräscht vegetariskt tillbehör som faller både öga och gom i smaken.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012

Rotfruktssallad

Ingredienser

4 portioner
1 polkabeta eller rödbeta
1 gulbeta
1 morot
1 fänkål
1/2 granatäpple

Dressing

3 msk olivolja
färskpressad juice av 1 citron
1/2 tsk salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentar

Catarina

2022-04-15

God sallad! Jag rev även fänkålen. Alla ingredienser färgades röda dock av rödbetorna. Hur kan man undvika det?

Näringsvärde per portion

Energi 545 KJ / 130 kCal
Fett 10 g
Salt 1 g
Kolhydrater 6 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden