Lammstek med vitlök och örter

En saftig lammstek med smak av vitlök, örter och vin serverad med lök och morötter. Kom ihåg att använda en kökstermometer när du sätter in lammet i ugnen– på så sätt kan du få lammsteken precis som du vill ha den!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Ingredienser
4 portioner
2 stora vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
1 kruka rosmarin
1 kruka timjan
2 msk finrivet citronskal
2 tsk salt
1 tsk nymalen svartpeppar
1 krm chiliflakes
ca 1 kg urbenad lammstek
smör och olja till stekning
2 dl vitt eller rött vin
1 gul lök
2 morötter
steksnöre
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1486 KJ / 357 kCal
Fett11 g
Salt3.99 g
Kolhydrater8 g
Protein53 g
Kommentarer
40 stJag har ingen köttermometer Hur lång tid i ugn
Birgitta
Hej Birgitta! Den tar ca50-60 minuter i ugnen, bäst är såklart att använda termometer, Hälsningar Niclas
ICA-köket
Anders@ samma galna idiot som står å skär bort fetan på fläskkotletterna….
Jerry
Lät lammet ligga framme i rumstemperatur någon timme så startade från 14 grader innertemp och hade två lika stora i ugnen samtidigt upp till 64 grader. Ökade chilin till det dubbla. Familjen uppskattade receptet!
Magnus