Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillad "lammflinta"

Ett utsökt recept på grillad lammflinta. Du gör det av lammstek som du smaksätter med en härlig dressing av vitlök, vinäger, örter och olja. Servera gärna det saftiga köttet med varm potatissallad!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Torka av köttet och pensla det med olja. Krydda runt om med salt och peppar.
  2. Grilla köttet över glöden eller i grillpanna i 3–5 minuter per sida.
  3. Dressing: Skala och pressa vitlöken, blanda med balsamvinäger, örter, olja, salt och peppar i en kastrull och värm den.
  4. Skär köttskivorna tvärs över och lägg dem på ett stort fat. Häll över den varma dressingen.
  5. Servera med Potatissallad på grillen och gärna en grönsallad.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g skivad lammstek med ben
  • olivolja till pensling
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Dressing
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 dl hackade örter (basilika, timjan och persilja)
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?