Örtbakad lammstek med vitlökscrème och parmesan
Lammstek som rullas i örter innan den åker in i ugnen. Vitlöken hamnar för sig i en crème. Strö grova parmesanflagor över. Servera gärna med potatissallad.
Ingredienser
8 bufféportioner
1 kruka timjan
1 kruka bladpersilja
800 g lammstek provencale
2 msk smör eller margarin
8 tomater
salt och peppar
2 dl flagnad parmesan
Vitlökscrème
4 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 dl crème fraiche
För alla
Kontrollera innehållet i potatissalladen. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller ojla. Använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut parmesanen mot mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.
Gör så här
Tips
Servera gärna med potatissallad.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1976 KJ / 473 kCal
Fett27.4 g
Kolhydrater26.7 g
Protein8.3 g
Kommentar
Mycket lätt att tillreda, och god.
Jukka
2013-11-01