Lammstek i ugn

Betyg 3.8 av 5.149 personer har röstat
Receptet har 36 kommentarer
Lammstek i ugn

Här är ett utsökt recept på en saftig lammstek. Allt du behöver för att lyckas är lammstek, timjan, vitlök, svartpeppar, salt och steksnöre. Enkelt men riktigt festligt!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005

Lammstek i ugn

Ingredienser

4 portioner
1 lammstek (à ca 1 kg)
2 tsk salt
2 tsk svartpeppar
1/2 kruka färsk timjan
1 vitlöksklyfta
1/2 msk olja

Gör så här

01:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

36 st
  • Tog ut vid 67 grader och det var lite för väl tillagat. Nästa gång testar jag vid 64 grader så blir det nog perfekt rosa😊

    Ida

  • Är det varmluftstemp eller vanlig ugnstemp (125 grader)??

    Karin

    Hej Karin! Det är 125 grader över och undervärme som avses i detta recept. Lycka till. Vänliga hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Ignorera mim fråga om kryddorna...jag hade inte läst ordentligt.. 🤪

    Björn

  • När ska kryddorna användas?

    Björn

  • Kan jag tillaga lammet en dag före. Kan jag värma i micron före till måltiden. Känns den då grå o trist?

    Agneta

    Hej Agneta! Lätt att den blir grå och trist i micron som du säger. Om du värmer den i 125 gradig ugn i ca 15 min så kan du servera den ljummen. Varm blir svårt utan att den blir lite torr. Det går också att ta fram den från kylen ca 45 minuter innan och skiva den och servera rumstempererad som en rostbiff. Lycka till! Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Jag tycker om lamm och köper och lagar det då och då. Det här receptet var ovanligt bra vad gäller stektiden, jag tog ut min lammstek vid 65C och lät den stå under lock en stund och när jag drog ur termometern visade den 70C. Köttet var helt perfekt stekt, lätt rosa utan att vara blodigt. Den här gången kryddade jag med mycket torkad timjan (hade glömt köpa färsk), brynte steken först i olivolja och ringlade lite olivolja över den uppbundna steken innan jag satte in den i ugnen.

    Per

  • Svar till någon som kritiserade.. Fårkött passar utmärkt i Boeff Bourgonung gryta som alternativ till högrev, det smakar också gott att lägga på grillen.

    Marie

  • Lars, finns inte många på nya Zeeland som vet hur man lagar lammstek

    Anders

  • Till Lars! Jag tillagar benfri lammstek i ugn på 125 grader tills den tjockaste delen når 65 grader, tar ut den och låter den vila i åtminstone 20 min. insvept i ”grease proof paper”. Jag håller med dig om att svenskar inte vet hur lamm ska tillagas men det beror säkert på att lammkött fortfarande är relativt ”nytt” här (förutom på Gotland). Många vägrar äta det för de de tror att det smakar ”kofta”, Lammkött är ju definitivt inte detsamma som fårkött, vilket jag för övrigt inte har smakat men tror inte inte säljs här. Men visst, lamm smakar annorlunda än nötkött = mycket bättre!

    Leena margareta

  • Varför vet nästan ingen i Sverige hur välstekt lamm ska vara? Finns ingen i Nya Zeeland, t ex, som skulle servera en stek som ser ut som på er bild. Osmaklig, nästan rå! Mindre än 75 grader är otänkbart för en färdig lammstek. Skivorna ska ju hålla ihop och se ut som nåt sladdrigt, nästan rått, kött

    Lars

Näringsvärde per portion

Energi1175 KJ / 281 kCal
Fett7 g
Salt3.89 g
Kolhydrater0.4 g
Protein52 g

Testa liknande recept

  • Lammstek med vitlök och örter
    Betyg 4.4 av 5.133 personer har röstat
    Receptet har 41 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pancetta- och färsfylld lammstek
    Betyg 3.8 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Långkokt lammstek i olivolja
    Betyg 4.2 av 5.49 personer har röstat
    Receptet har 26 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marinerad lammstek
    Betyg 3.7 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad