Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fikonchutney med stjärnanis

Aromatisk chutney med aprikoser, fikon, dadlar och stjärnanis. Fikonchutneyn är ett perfekt tillbehör till middagen och de söta smakerna passar utmärkt till skinkrätter.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela fikon, aprikoser och dadlar i små bitar. Ta bort ev kärnor.
  2. Lägg alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och sjud under lock i 15-20 minuter eller tills vätskan börjar försvinna.
  3. Ta av från värmen och låt svalna.

För alla

Fri från ägg, mjölk och gluten.

Tips

Supergod på skinkmackan!

Häll upp chutneyn i en vacker glasburk så får du en trevlig gåbortspresent i advent. Chutneyn håller minst en månad i kylen.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 100 g torkade fikon
  • 100 g torkade aprikoser
  • 100 g torkade dadlar
  • 1/2 dl råsocker
  • 2 dl vitt vin
  • 2 stjärnanis
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 590 kJ / 140 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden