Fikonchutney med stjärnanis

2
1
Fikonchutney med stjärnanis

Aromatisk chutney med aprikoser, fikon, dadlar och stjärnanis. Fikonchutneyn är ett perfekt tillbehör till middagen och de söta smakerna passar utmärkt till skinkrätter.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Fikonchutney med stjärnanis

Ingredienser

8 portioner
100 g torkade fikon
100 g torkade aprikoser
100 g torkade dadlar
1/2 dl råsocker
2 dl vitt vin
2 stjärnanis

För alla

Fri från ägg, mjölk och gluten.

Gör så här

Tips

Supergod på skinkmackan!

Häll upp chutneyn i en vacker glasburk så får du en trevlig gåbortspresent i advent. Chutneyn håller minst en månad i kylen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Birgit

2006-11-28

Härlig chutney med himmelska dofter. Jag gjorde dubbel sats och hällde upp i fina burkar. Vi skall prova den till en skiva rökt kalkon och hembakt knäckebröd.

Näringsvärde per portion

Energi 590 KJ / 140 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden