Fikonchutney med stjärnanis

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
1
Fikonchutney med stjärnanis

Aromatisk chutney med aprikoser, fikon, dadlar och stjärnanis. Fikonchutneyn är ett perfekt tillbehör till middagen och de söta smakerna passar utmärkt till skinkrätter.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Fikonchutney med stjärnanis

Ingredienser

8 portioner
100 g  torkade fikon
100 g  torkade aprikoser
100 g  torkade dadlar
1/2 dl  råsocker
2 dl  vitt vin
2   stjärnanis

För alla

Fri från ägg, mjölk och gluten.

Gör så här

Tips

Supergod på skinkmackan!

Häll upp chutneyn i en vacker glasburk så får du en trevlig gåbortspresent i advent. Chutneyn håller minst en månad i kylen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Härlig chutney med himmelska dofter. Jag gjorde dubbel sats och hällde upp i fina burkar. Vi skall prova den till en skiva rökt kalkon och hembakt knäckebröd.

Birgit

2006-11-28

Näringsvärde per portion

Energi590 KJ / 140 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Semifreddo med torkad frukt och choklad
Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chutney
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skotsk vinterkaka
Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokosbollar med lime
Betyg 3.1 av 5.
71 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äppel- och fikonchutney
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Roliga tillbehör till ost
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga