Fikonchutney med stjärnanis
Aromatisk chutney med aprikoser, fikon, dadlar och stjärnanis. Fikonchutneyn är ett perfekt tillbehör till middagen och de söta smakerna passar utmärkt till skinkrätter.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006
Ingredienser
8 portioner
100 g torkade fikon
100 g torkade aprikoser
100 g torkade dadlar
1/2 dl råsocker
2 dl vitt vin
2 stjärnanis
För alla
Fri från ägg, mjölk och gluten.
Gör så här
Tips
Supergod på skinkmackan!
Häll upp chutneyn i en vacker glasburk så får du en trevlig gåbortspresent i advent. Chutneyn håller minst en månad i kylen.
Häll upp chutneyn i en vacker glasburk så får du en trevlig gåbortspresent i advent. Chutneyn håller minst en månad i kylen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi590 KJ / 140 kCal
Fett0 g
Kommentar
Härlig chutney med himmelska dofter. Jag gjorde dubbel sats och hällde upp i fina burkar. Vi skall prova den till en skiva rökt kalkon och hembakt knäckebröd.
Birgit
2006-11-28