ÖVER 60 MIN | Medel

Nudelsoppa med biff

En kryddig och mustig thailändsk nudelsoppa med smak av kanel och stjärnanis värmer härligt. Grytbitar, risnudlar och grönsaker som lök, morot, champinjoner gör soppan matig.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök och vitlök. Skär löken i stora bitar och krossa vitlöken. Skala moroten och skär i bitar. Ansa och halvera champinjonerna om de är stora.
  2. Hetta upp en gryta med olja och lägg i köttbitarna. Fräs tills de får färg och krydda med salt och peppar.
  3. Tillsätt lök, vitlök, morot, champinjoner, soja, ostronsås, kanelstång, stjärnanis, socker, buljongtärningar och vatten. Låt koka upp och skumma av. Låt koka på svag värme ca 1 ½ timme.
  4. Tillaga risnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten och blanda med olja så de inte klibbar ihop.
  5. Dela upp nudlarna i 4 skålar (för 4 port) och häll därefter i soppan. Toppa med böngroddar, koriander och salladslök.

För alla

Kontrollera noga innehållet i ostronsåsen och buljontärningen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 stor morot
  • 250 g champinjoner
  • 3 msk neutral olja
  • 600 g grytbitar av nötkött
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 dl kinesisk soja
  • 1 dl ostronsås
  • 1 kanelstång
  • 2 stjärnanis
  • 1/2 dl strösocker
  • 3 köttbuljongtärningar
  • 1 1/2 l vatten
  • 250 g risnudlar
  • 2 msk neutal olja
  • 150 g böngroddar
  • 1 kruka koriander
  • 3 finskurna salladslökar

Näringsvärde
Per portion

Energi 3239 kJ / 774 kCal