Lammkorv med ris och morotsröra
Lammkorv med ris och morotsröra är gott, lättlagat och passar utmärkt till både små och stora magar. Koka riset, stek korven och sväng ihop den krämiga röran av morötter, crème fraiche, vitlök och citronsaft.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1/2 citron
1 1/2 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta
2 krm salt
1 krm peppar
2 morötter
1 msk olja
2 pkt lammkorv (à 240 g)
1 röd paprika
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på lammkorven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Kockknepet: stek morötterna i lite olja och spiskummin och vänd ner i crème fraichen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2634 KJ / 629 kCal
Fett34.5 g
Kolhydrater56.7 g
Protein20.5 g
Kommentar
Korv är ju alltid korv men morotsröran var jätte god. Den ska jag göra fler gånger.
Rosita
2014-06-02