Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Lammkorv med ris och morotsröra

Lammkorv med ris och morotsröra är gott, lättlagat och passar utmärkt till både små och stora magar. Koka riset, stek korven och sväng ihop den krämiga röran av morötter, crème fraiche, vitlök och citronsaft.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Pressa saften ur citronen. Blanda crème fraiche med pressad vitlök och citronsaft. Krydda med salt och peppar. Skala morötterna och riv dem på ett rivjärn. Blanda morötterna med crème fraichen.
  3. Hetta upp en stekpanna och häll i oljan. Stek korven runtom på medelvärme ca 10 minuter.
  4. Dela, kärna ur och skär paprikan i stavar.
  5. Servera riset med morotsröra, paprika och lammkorv.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på lammkorven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Kockknepet: stek morötterna i lite olja och spiskummin och vänd ner i crème fraichen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1/2 citron
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 2 morötter
  • 1 msk olja
  • 2 pkt lammkorv (à 240 g)
  • 1 röd paprika
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2634 kJ / 629 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer