Ljummen bönsallad med lammkorv och mandel
Här är en både mättande och god maträtt att bjuda på där fräst lammkorv blandas ihop med en smakfull paprikasoppa. Ett tips är att hacka ner färsk oregano och vitlök för att lyfta smakerna ytterligare i såsen. Servera ljummen bönsallad till lammkorven med smak av spenat, rödlök och spiskummin.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2016
Ingredienser
2 portioner
Bönsallad
1 förp bönsallad med matvete (à 410 g)
1/2 rödlök
1 tsk olivolja
1 tsk spiskummin
salt och peppar
65 g babyspenat
Lammkorv
300 g lammkorv
1 tsk olivolja
390 g paprikasoppa
1/2 kruka persilja
50 g rostade mandelspån
För alla
Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Tips
Färsk oregano och pressad vitlök är gott att hacka ner i såsen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3771 KJ / 905 kCal
Fett54 g
Salt8.59 g
Kolhydrater59.1 g
Protein40.4 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer