Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Lammkorv med tzatziki och bakad tomat

Är du ute efter en rätt som går snabbt att laga men håller hög kvalitet har du här en smakrik lammkorv som äts tillsammans med krämig tzatziki och ugnsbakade tomater. Den krispige potatisen tillagar du i ugnen och låter tomaterna värmas de sista tio minuterna. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela potatisen i halvor och lägg i en ugnssäker form eller på en plåt. Blanda potatisen med hälften av oljan och krydda med salt och peppar.
  3. Tillaga mitt i ugnen först ca 10 minuter. Lägg tomaterna på plåten och tillaga ytterligare ca 10 minuter.
  4. Stek korven i resten av oljan i en stekpanna ca 10 minuter.
  5. Tzatziki: Riv gurkan och pressa ur vätskan. Blanda gurkan med yoghurt och pressa i vitlöken. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera korven med potatis, tomater, sallad och tzatziki.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g potatis (gärna delikatess)
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1/2 romanticatomater (à 400 g)
  • 240 g färsk lammkorv
Tzatziki
  • 1/2 gurka
  • 1 1/2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 cosmopolitansallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2610 kJ / 629 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer