UNDER 30 MIN | Enkel

Lammkorv med grynmix och spenat

En färsk och smakrik lammkorv piggar upp vilken vardag som helst! Här äter du den tillsammans med en fräsch grynmix, med bland annat gröna linser, samt paprika och babyspenat. Och som sås till används en crème fraiche smaksatt med parmesan och vitlök. En snabb och god middag helt enkelt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek korven i oljan i en stekpanna, ca 10 minuter. Vänd då och då.
  2. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  3. Värm bulgurmixen enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Blanda grynen med spenat och paprika.
  5. Servera korven med bulgurmixen och crème fraiche.

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven.
Fri från ägg. Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Tips

Stek paprikan tillsammans med korven. Det går bra att välja annan korv, t ex salsiccia (à 300 g för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 2
  • 240 g färsk lammkorv eller salsiccia
  • 1 tsk olja
  • 1 röd paprika
  • 2 förp grynblandning à 220 g (gärna bulgurmix med gröna linser)
  • 1 förp babyspenat (à 65 g)
  • 1 dl crème fraiche med parmesan & vitlök

Näringsvärde
Per portion

Energi 2324 kJ / 559 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept