Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lammkorv med grillad sparris och paprikaröra

Det här receptet passar utmärkt som en lättare lunch en somrig dag. Du grillar den smakfulla lammkorven och sparrisen så att de får en härlig eldig smak och serverar sedan rätten med en mumsig paprikaröra.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ihop lättcrème fraiche, ajvar relish och salt.
  2. Skär några snitt i varje korv. Skär bort den nedre torra delen på sparrisen och pensla med olivolja.
  3. Grilla korven ca 10 minuter. Grilla sparrisen 4-7 minuter.
  4. Blanda sparrisen med strimlad persilja, citronskal, flingsalt och svartpeppar. Hyvla parmesan över sparrisen. Servera gärna med ett grillat bröd.

För alla

Fri från gluten, om lämpliga tillbehör bjuds.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre), och välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 dl ajvar relish
  • 1/2 tsk salt
  • 4 lammkorvar (à 125 g)
  • 2 burkar grön sparris (à 250 g)
  • 2 tsk olivolja
  • 4 msk strimlad bladpersilja
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 1 tsk flingsalt
  • ca 30 g parmesanost
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?