Lammkorv med grillad sparris och paprikaröra
Det här receptet passar utmärkt som en lättare lunch en somrig dag. Du grillar den smakfulla lammkorven och sparrisen så att de får en härlig eldig smak och serverar sedan rätten med en mumsig paprikaröra.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2009
Ingredienser
4 portioner
2 dl lätt crème fraiche
2 dl ajvar relish
1/2 tsk salt
4 lammkorvar (à 125 g)
2 burkar grön sparris (à 250 g)
2 tsk olivolja
4 msk strimlad bladpersilja
rivet skal av 1/2 citron
1 tsk flingsalt
ca 30 g parmesan
1 krm svartpeppar
För alla
Fri från gluten, om lämpliga tillbehör bjuds.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre), och välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Struntade i att blanda ut ajvaren med creme fraiche, mycket gott ändå, lite starkare helt enkelt.
Ida
2012-03-07