Färsk lammkorv
Gör egen lammkorv kryddad med rosmarin, timjan, persilja, vitlök och en tydlig smak av svartpeppar. Lammkött mals till en färs som blandas med vatten och sedan kyls ned ordentligt så att smeten binder sig. Ruggigt goda smaker som passar bra till en potatis- och kronärtskockssallad.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013
Ingredienser
undefined
2 1/2 kg grytbitar av lamm
2 1/2 msk malen svartpeppar
1 msk salt
4 tsk torkad timjan
2 tsk torkad rosmarin
ca 3 dl hackad persilja
4 vitlöksklyftor
ca 3 dl kallt vatten
fjälster av gris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej ! Har ett halvt Lamm i frysen och funderar på att göra korv. Min fråga : kan man frysa korvarna igen , trots att köttet varit fryst innan ? Mvh Filippa
Filippa
2021-01-04Hej! Jag undrar liksom Thomas! Ska inget fett tillsättas? Eftersom det sedan står att 20-25 % fett ska användas och att man inte ska snåla med det så blir man ju aningens konfunderad. Med vänlig hälsning, Sandra
Sandra
2017-10-31Hej Sandra! Receptet stämmer och vi kan även rekommendera en film till dig http://www.ica.se/recept/matskolor/kott-kyckling/stoppa-korv/ Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-11-20Korven blev jättegod! Vi gjorde sju kilo på en gång, men drog ned på peppar´n till hälften ungefär. Eftersom vi gjorde så mycket så frös vi in en del, och när vi sedan tog upp och stekte så tappade de rätt mycket vätska och blev torra. Jag erkänner att vi kanske inte hade korvfärsen "fryskall" utan mer "kylkall" när vi malde och stoppade.... Ska testa att koka korvarna till nästa gång, och hoppas att de inte blir lika torra då...
Hanna
2014-12-17