Gör egen lammkorv kryddad med rosmarin, timjan, persilja, vitlök och en tydlig smak av svartpeppar. Lammkött mals till en färs som blandas med vatten och sedan kyls ned ordentligt så att smeten binder sig. Ruggigt goda smaker som passar bra till en potatis- och kronärtskockssallad.
Ett recept från:
Buffé
nr 4,
2013
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Filippa
2021-01-04Hej ! Har ett halvt Lamm i frysen och funderar på att göra korv. Min fråga : kan man frysa korvarna igen , trots att köttet varit fryst innan ? Mvh Filippa
Sandra
2017-10-31Hej! Jag undrar liksom Thomas! Ska inget fett tillsättas? Eftersom det sedan står att 20-25 % fett ska användas och att man inte ska snåla med det så blir man ju aningens konfunderad. Med vänlig hälsning, Sandra
Redaktionen ICAse
2017-11-20Hej Sandra! Receptet stämmer och vi kan även rekommendera en film till dig http://www.ica.se/recept/matskolor/kott-kyckling/stoppa-korv/ Lycka till! Hälsningar Michelle
Hanna
2014-12-17Korven blev jättegod! Vi gjorde sju kilo på en gång, men drog ned på peppar´n till hälften ungefär. Eftersom vi gjorde så mycket så frös vi in en del, och när vi sedan tog upp och stekte så tappade de rätt mycket vätska och blev torra. Jag erkänner att vi kanske inte hade korvfärsen "fryskall" utan mer "kylkall" när vi malde och stoppade.... Ska testa att koka korvarna till nästa gång, och hoppas att de inte blir lika torra då...