Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Lammkorv

Lammkorvarna har kryddats lite extra med juliga smaker: kanel, kryddnejlika och ingefära. Men med det inte sagt att korven inte är lika god mitt i sommaren!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blötlägg chilin enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Lägg fjälstret i kallt vatten och skölj ur dem ett par gånger.
  3. Skala och riv vitlöken. Hacka chilin fint.
  4. Blanda chilin med vitlöken, olivoljan, vattnet och kryddorna och låt stå och dra ca 30 minuter.
  5. Blanda ner färsen och potatismjölet och rör någon minut till en jämn smet.
  6. Använd helst en köksassistent med köttkvarn och korvhorn. Trä upp fjälstret på hornet och stoppa sedan korven. Gör ca 10 cm långa korvar, snurra eller knyt mellan varje korv.
  7. Låt korvarna ligga i kylskåp minst en timme innan de steks.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Korvarna går bra att frysa innan de steks.

Ingredienser

Portioner: 15 bufféportioner
  • 1 anchochili
  • 10 meter fjälster av lamm
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk malen kanel
  • 1/2 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 kg lammfärs
  • 2 msk potatismjöl
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 745 kJ / 178 kCal