Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Hemlagad köttkorv

Saftiga hemlagade köttkorvar med nötfärs, fläskfärs och tilltalande kryddning av ingefära, svartpeppar och rosmarin. Smörstek dina hemlagade korvar och servera dem till kokt potatis eller ett krämigt mos och stark senap.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 25 korvar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den lätt i smör i en stekpanna. Låt den svalna.
  2. Blanda nötfärs, fläskfärs, lök, potatismjöl, salt, peppar, ingefära, rosmarin, vatten och fond till en lös färs. Stek ett litet prov och kolla kryddningen.
  3. Montera korvstoppningsdelarna på hushållsmaskinen. Trä fjälstren på korvhornet. Stoppa korven löst. Knyt med bomullsgarn och klipp av mellan knutarna.
  4. Frys in korven.
  5. Tina korven och låt den sjuda i lättsaltat vatten i 15-20 minuter. Stek den ev i lite smör så att den får färg.

För alla

Innehåller inte gluten eller ägg. Innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: uteslut smöret och använd i stället olja eller mjölkfritt margarin. Välj buljong i stället för kalvfond.

Tips

Fjälster kan man köpa i välsorterade livsmedelsbutiker. Annars, be din handlare att ta hem.

Ingredienser

Portioner: 25 korvar
  • 2 kg nötfärs eller viltfärs
  • 1 kg fläskfärs
  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 msk salt
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 msk rosmarin
  • 1 l vatten
  • 1/2 dl konc kalvfond
  • ca 8 m fjälster beroende på tjocklek
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?