Hemlagad köttkorv
Saftiga hemlagade köttkorvar med nötfärs, fläskfärs och tilltalande kryddning av ingefära, svartpeppar och rosmarin. Smörstek dina hemlagade korvar och servera dem till kokt potatis eller ett krämigt mos och stark senap.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2002
Ingredienser
25 korvar
2 kg nötfärs eller viltfärs
1 kg fläskfärs
2 gula lökar
2 msk smör
1 dl potatismjöl
1 msk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 msk malen ingefära
1 msk rosmarin
1 l vatten
1/2 dl konc kalvfond
ca 5 - 8 m fjälster beroende på tjocklek
För alla
Innehåller inte gluten eller ägg. Innehåller mjölk.
Gör mjölkproteinfri: uteslut smöret och använd i stället olja eller mjölkfritt margarin. Välj buljong i stället för kalvfond.
Gör så här
Tips
Fjälster kan man köpa i välsorterade livsmedelsbutiker. Annars, be din handlare att ta hem.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
På Lundgrens skafferi finns det fjälster
Jimmy
2023-03-02Det kan vara svårt att hitta fjälster i Sverige. Men nu säljs alla sorts fjälster på internet av www.carnivor.se som levererar per post över hela landet.
Bertil
2010-07-14Korven är mycket mager och därför mycket torr. Den smakar bra men det behövs kanske mer vätska i smeten.
Annilie
2003-01-04